Afbeelding

Sportcentrum Medisports Broertje opent nu ook fysiotherapiepraktijk

Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - Medisport Etten Leur bv is sinds oktober vorig jaar ook te vinden in Oudenbosch onder de naam: Medisports Broertje. Het heeft, na een flinke verbouwing, een specialistisch sportcentrum geopend bij TopShot Oudenbosch. Personal trainer en fysiotherapeut Edwin Teunissen staat met zijn team klaar voor een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Deze maand opent Medisports Broertje tevens een eigen fysiotherapiepraktijk.

In september 2000 is het echtpaar Antonio en Astrid Verschuren, op een kleinschalige manier, in Etten Leur met sportcentrum Medisport begonnen. Edwin Teunissen is als fysiotherapeut al vanaf het begin in dienst. “We zijn inderdaad heel kleinschalig begonnen met veel persoonlijke aandacht. Toch zijn we steeds groter gegroeid, mede door op de combinatie tussen fysio en sporten in te gaan zetten.” vertelt Edwin. In totaal heeft Medisport Etten Leur nu zo’n 45 personeelsleden in dienst en is het aanbod heel divers geworden. Zo zijn er ook outdoor-activiteiten opgezet zoals een eigen wielerclub (Medirijders) en een eigen hardloopclub (Medirunners), waarbij onder professionele begeleiding training wordt gegeven.

Assessment

Graag wilde Edwin min of meer terug naar de basis van kleinschaligheid en meer persoonlijke aandacht op een eigen locatie. Hij kwam in gesprek met de eigenaren Mike van Vugt en Patrick Borburgh van TopShot Oudenbosch en de samenwerking was geboren. “We konden een tweetal squash-banen verbouwen tot een prachtig, modern sportcentrum. Hier kunnen we fitness in combinatie met fysio aanbieden,” legt hij verder uit. “Met name de persoonlijke begeleiding kunnen we wat hoger inzetten.” Als men bij Medisports Broertje binnenkomt volgt altijd eerst een zogenaamd assessment. Hierbij wordt de lichaamssamenstelling bepaald en eventuele medische klachten in kaart gebracht. Dit wordt door een fysiotherapeut gedaan en duurt ongeveer 60 minuten. “Daar volgt dan een advies en/of persoonlijk trainingsplan uit. Ook als men geen gezondheidsklachten heeft of alleen maar wil sporten volgt altijd eerst een assessment. Elke drie maanden volgt er een evaluatie. Dan kijken we samen hoe het gaat en controleren we of men bereikt heeft wat men wilde bereiken. Is men tevreden of niet. Zo niet dan kunnen we tussentijds bijsturen.”

Intensiteit

“Onze trainingen zijn meer resultaatgericht, zonder het plezier in het sporten te verliezen. Wij delen onze trainingen wat anders in, waardoor de intensiteit als vanzelf omhooggaat. Onze ervaring is dat een half uur training onder begeleiding net zoveel rendement geeft dan zelf een uurtje in een sportschool bezig zijn,” gaat een enthousiaste Edwin verder. Edwin heeft ook een opleiding tot voedingsconsulent gehad. “Resultaatgericht trainen gaat samen met goede voeding. Anders bouw je alleen spierkracht op, maar blijft het vetpercentage gelijk. Vaak is een kleine wijziging in het eetpatroon al voldoende. Dus daar letten wij ook op.”

Broertje van

Sinds deze maand kan men ook terecht voor fysiotherapie behandelingen. Naast Edwin zijn er nog twee therapeuten werkzaam. Behandelingen zijn ook in de avonduren en weekenden mogelijk. Het is direct toegankelijk, zonder verwijzing van huisarts, bedrijfsarts of specialist en wordt vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars. De praktijk kenmerkt zich door een actieve aanpak. Revalideren kan in een prettige en sportieve omgeving waarbij de klachten, met het oog op het functioneren in het dagelijks leven, centraal staan. “Hoe ik aan de naam kom? Ja, dat is wel leuk om te vertellen. Ik ben de broer van Astrid en ben hier in Oudenbosch nu met een nevenvestiging van Medisport begonnen, dus werd het Medisports Broertje. Logisch toch?” zegt Edwin tenslotte lachend.

Een afspraak maken kan door te bellen of te mailen naar Medisports Broertje.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief