Afbeelding

AKROL rolluiken al jarenlang een begrip in de regio

Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - AKROL staat voor goede kwaliteit en ruime ervaring op het gebied van onder andere rolluiken, kunststof kozijnen en zonneschermen en is al jarenlang een begrip in de regio. Momenteel wordt er met tal van aanbiedingen en acties stilgestaan bij het feit dat het bedrijf 25 jaar geleden in Oudenbosch is neergestreken.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Eigenaar en oprichter Ad Konings (61) is in november 1986 vanuit huis als eenmanszaak begonnen: “Als machinaal timmerman maakte ik veelal kozijnen en deuren en kreeg ik destijds het idee om voor mezelf te beginnen onder de naam ‘Konings inbraakpreventie’, met aanvankelijk inbraakwerend hang- en sluitwerk. Daar is niets van terecht gekomen. Pas toen ik er rolluiken bij ging doen begon het te lopen en heb ik de naam meteen veranderd in ‘Ad Konings Rolluiken’ afgekort tot AKROL dus.”

'Waarf' Na een aantal jaren was het zo druk geworden dat het de spuigaten uitliep en Ad voor de keuze stond óf stoppen óf groter worden. “Het was thuis niet meer om te doen, al dat geloop aan de ‘waarf’. Zo ben ik op dit perceel in Oudenbosch terecht gekomen en op 16 maart 1990, dus nu 25 jaar geleden, is de zaak geopend.” De eerste jaren waren het alleen nog maar rolluiken, maar al snel ging Ad, door de vraag uit de markt, er kunststof kozijnen bijdoen. “Via onze leveranciers liep dat naar wens, maar al gauw gingen we de kozijnen in eigen beheer maken en nu krijgen we al jarenlang van fabrikant Rehau de profielen geleverd en maken we de kozijnen zelf op maat.”

‘Pimpen’ Het assortiment van AKROL is de laatste jaren behoorlijk uitgebreid en zo kan men hier naast rolluiken en kozijnen nu ook terecht voor garagedeuren, zonneschermen, verandadaken, buitenzonweringen, markiezen en terras- overkappingen en schermen en zo meer. “Omdat we hier nu 25 jaar gevestigd zijn, zijn we eind vorig jaar begonnen om de zaak op te ‘pimpen’. Zo heeft de showroom een nieuwe, modernere uitstraling gekregen, is onze basiskleur blauw veranderd in antraciet, hebben we banieren weggehangen en zijn we begonnen met een nieuwe lijn zonneschermen.” Op tweede Paasdag wordt er extra stilgestaan bij dit heuglijke feit en zijn er tal van acties zoals bijvoorbeeld een gratis motor bij bepaalde typen zonneschermen, maar ook vele aantrekkelijke aanbiedingen op het gebied van terrasschermen, rolluiken en kozijnen et cetera. Deze dag is de showroom tussen 10.00 en 16.00 uur open.

Temperatuur Terugkijkend op al die jaren heeft ook AKROL de nodige ups en downs meegemaakt. “Vooral de laatste jaren waren zeker niet de gemakkelijkste, gelukkig trekt de markt nu weer wat aan. In de wintermaanden is het over het algemeen vrij rustig, maar zodra de temperatuur stijgt, gaat ook hier bij ons de temperatuur stijgen,” zegt Ad lachend. “Naast het feit dat mensen hier geen aanbetaling hoeven te doen, zit onze kracht in onze goede service én, omdat we met eigen monteurs werken, een stukje vakmanschap.” Hoewel zijn dochter Wendy bij Ad in de zaak werkt, is het geen echt familiebedrijf. “Ik denk ook nog lang niet aan stoppen, omdat ik het nog steeds geweldig naar mijn zin heb wil ik graag nog vele jaren op deze voet verder gaan.”

AKROL BV is gevestigd aan de Nijverheidsweg 29, 4731 CZ Oudenbosch. Meer informatie is te vinden op www.akrol.nl en via facebook.

De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, zaterdag sluit de zaak om 15.00 uur. Tweede Paasdag open van 10.00 tot 16.00 uur.

AKROL BV, Nijverheidsweg 29, 4731 CZ Oudenbosch



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief