Lange afstand competitie in Terneuzen.
Lange afstand competitie in Terneuzen.

Zwemmers succesvol in Terneuzen

Door: Janny Mathijssen algemeen

OUD GASTEL - Roos Englebert wint 1500 meter en Sem Lazeroms de 800 meter vrije slag tijdens Lange afstand competitie in Terneuzen.

De eerste lange afstand zwemwedstrijd van het seizoen 2017-2018 is gehouden op 23 december in Terneuzen. De jongste deelnemers uit Brabant en Zeeland hadden de mogelijkheid om 200 meter wisselslag en/of 400 meter vrije slag te zwemmen. De junioren, jeugd en senioren konden kiezen uit 400 meter wisselslag, 800 en 1500 meter vrije slag.
De 15 jarige Roos Englebert uit Oud Gastel startte op de 1500 meter vrije slag en plaatsgenoot Sem Lazeroms, 13 jaar, op de 800 meter vrije slag.
Voor zowel Roos als Sem verliep hun wedstrijd uitzonderlijk goed. Roos zwom in een prima opgebouwde race naar een mooi persoonlijk record van 19.09.29 minuten, wat een verbetering van ruim 12 seconde betekende. Dit was ruim voldoende voor de overall overwinning bij de dames jeugd en senioren.
Vooral de regelmaat waarmee zij deze afstand aflegde was erg goed, steeds zwom ze 37 of 38 seconde per 50 meter, een bewijs dat zij uitstekend is geschikt voor het zwemmen van de wat zwaardere zwemnummers.
Ook Sem zette de wedstrijd naar zijn hand, na een iets te snelle start, 31 seconde op de eerste 50 meter, zwom hij toch nog naar een regelmatige overwinning bij de junioren in een eindtijd van 10.03.01 minuten en een verbetering van zijn besttijd met 28 seconde. Voor een jonge zwemmer zoals Sem, is met name de indeling van langere afstanden de moeilijkheid. Door het vaker zwemmen van dit soort afstanden krijgt men daar ervaring in en daardoor zullen zijn tijden nog flink kunnen verbeteren. [l]

        



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief