Afbeelding
Foto: Privébezit

Isa-beau zorgt voor vier generaties

Door: Vera de Geus algemeen

OUD GASTEL - Vier generaties vrouwen in Oud Gastel! Deze bijzondere samenstelling wordt gevormd door de 85-jarige Lien van Meer – van den Bosch, de 52-jarige Coby van Meer, de 28-jarige Sheila van Sprundel en de op 10 december 2017 geboren Isa-beau Witkam.

DOOR VERA DE GEUS

Coby van Meer is door het dolle heen. Ze maakt samen met haar moeder, dochter en kleindochter nu deel uit van vier generaties en dat noemt ze met recht 'een geschenk om trots op te zijn'.

Nonnen

Ze vertelt vol trots over 'overgrootoma Lien'. "Ze is geboren en getogen in Oud Gastel en heeft vaak veel te vertellen over ons dorp. De oorlogstijd, waarin honger en angst de hoofdrol speelde, maar waarin tegelijkertijd de saamhorigheid groot was. De watersnood in 1953 waarin met man en macht werd gewerkt om te voorkomen dat de Mark zou overstromen. De tijden waarin ze nog op klompen vanuit het Bremswegje naar school liep waar de nonnen les gaven. Een aantal jaren later werd het openbaar vervoer geïntroduceerd in Oud Gastel. Er ging een wereld voor haar open want op 14-jarige leeftijd kwam ze met de bus in dorpen waar ze nog nooit geweest was."

Buurtwinkeltjes

Ook aan haar eigen jeugd heeft ze warme herinneringen. "De tijden waarin wij als kind nog veilig op straat konden spelen en we aan een zandbak, knikkers en een springtouw genoeg hadden. De vele buurtwinkeltjes die ik mij nog kan herinneren. In mijn tijd veranderde de jongensschool en de meisjesschool in gemengde scholen. Mijn eigen kinderen waaronder Sheila kregen jaren later op de Johannesschool nog les van dezelfde meester als wij", zegt ze. Isa-beau zal waarschijnlijk naar de prachtige nieuwe brede school gaan. Coby: "Het is geweldig dat we nu vier generaties vormen. Hopelijk kunnen we daar nog lang van genieten!" [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief