Het echtpaar Houtepen-Vermeulen viert haar diamanten huwelijksfeest. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Het echtpaar Houtepen-Vermeulen viert haar diamanten huwelijksfeest. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

Echtpaar Houtepen-Vermeulen viert diamant

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Op 4 januari 1958 zijn Harry Houtepen en Stien Vermeulen, zowel voor de gemeente als voor de kerk, in Fijnaart met elkaar in het huwelijk getreden. Exact 60 jaar later kwam burgemeester Jobke Vonk van Halderberge het echtpaar feliciteren vanwege het bereiken van de diamanten huwelijksmijlpaal. Afgelopen zaterdag werd het heugelijke feit met een gezellig samenzijn en een etentje met familie, vrienden en bekenden gevierd.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Harry (88) is geboren en getogen in Kruisland en het wiegje van Stien (84) stond in Fijnaart. Tijdens het dansen op de Gastelse kermis hebben ze elkaar ontmoet.

"Ik vond hem wel leuk, maar andersom misschien niet," zegt Stien schalks, "maar hij is altijd blijven komen en in totaal hebben we 4 jaar verkering gehad." Na het trouwfeest, wat gevierd werd in de schuur van haar ouderlijk huis, heeft het kersverse paar eerst nog een half jaartje bij de ouders van Harry in Kruisland ingewoond.

Kruisland

Daarna heeft het paar een woning betrokken in de Graaf Engelbrechtstraat in Kruisland, waar ze maar liefst 59 jaar met veel plezier gewoond hebben. Uit het huwelijk zijn drie jongens geboren: André, John en Ron. Die zijn allen getrouwd en 'uitgewaaid' naar Oud Beyerland, Etten-Leur en Goes.

'Tijdens het dansen op de Gastelse kermis sloeg de vonk over'

Verder telt het paar zeven kleinkinderen, waarvan de oudste en de jongste jongens zijn en 'daartussen' vijf meisjes zitten. "Achterkleinkinderen zijn er nog niet, maar dat komt misschien in de toekomst nog wel een keertje nog wel hoor," zegt Stien.

Burgemeester van Steenbergen

Vanwege de achteruitgaande gezondheid van Harry wonen ze nu sinds een jaar, naar volle tevredenheid, in het Centrum voor Wonen en Zorg de Zellebergen. "Ik had nog zó gehoopt dat de burgemeester van Steenbergen ons kwam feliciteren, maar dat hebben we nét niet gehaald," grapt Harry daarover tegen burgemeester Vonk.

Samen

"Onze wens was om ze bij elkaar te houden. Vader weet het niet altijd meer en kan zaken slecht onthouden. Hier in de Zellebergen kunnen ze nog gezellig samenzijn," leggen de kinderen daarbij uit. "Hier hebben ze goede zorg en zijn er genoeg mensen voor aanspraak. In al die jaren hebben ze trouwens - behoudens bij ziekenhuisbezoeken - altijd samen in bed gelegen."

Nooit ziek

Harry heeft als bankwerker gewerkt voordat hij in 1969 als toezichthouder gas bij de gemeente Roosendaal in dienst kon komen. "Ik ben nooit ziek thuis geweest en mag daarover zeker niet mopperen." Nadat Harry in mei 1989 is gestopt met werken, genoot hij samen met Stien van de vrije tijd.

Vliegen

Daarbij werd veel gefietst en gewandeld. "Was het slecht weer dan gingen we met de auto hoor," merkt Stien daarbij op. Gevlogen heeft het echtpaar echter nooit, vanwege vliegangst bij Harry. "Ik zie ze echter wel vliegen hoor," lacht hij daarbij.

'Hij zegt altijd dat hij 100 wil worden en ik ga graag met hem mee'

Toekomst

Harry en Stien blikken tevreden terug op al die jaren die achter hen liggen en genieten nu met volle teugen van hun 'oude dag'. "Het is echt snel gegaan allemaal," zegt de bruidegom aan het einde van het gesprek. Toch hebben beiden als het aan hen ligt nog heel wat mooie jaartjes voor de boeg: "Ik wil honderd jaar worden roept hij altijd. Dan ga ik met je mee zeg ik dan altijd," lacht de bruid tot slot. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief