Afbeelding
Foto: Shutterstock

Peejenland mag haar eigen carnavalsmotto 2019 kiezen

Door: Vera de Geus algemeen

PEEJENLAND - Voor het eerst in de geschiedenis van het Doevese carnaval mogen de inwoners zelf het motto kiezen. Maar liefst elf motto's worden tijdens het D'oevese Leut bal bekend gemaakt en daarna is het aan de inwoners van Hoeven, oftewel Peejenland, om voor maandag 12 februari 23:11 hun stem uit te brengen. Het motto met de meeste stemmen zal de leidraad voor voor carnaval 2019.

DOOR VERA DE GEUS

CS De Peejenzaaiers wil zo het enthousiasme nóg verder te vergroten. De Raad van Elf heeft elf motto's geselecteerd en die worden tijdens het carnavalsbal van aanstaande zaterdag bekend gemaakt. Daarna begint het stemmen op peejenland.nl "Het enige verschil is dat dit jaar niet de leden van CS De Peejenzaaiers stemmen over het nieuwe motto, maar de carnavalsvierders", aldus het bestuur.

Serieus

De keuze voor de eerste motto's lag in handen van de stichting. "De afgelopen jaren hebben we deze mogelijkheid wel geboden, maar dit leverde slechts een handjevol inzendingen op die meestal niet serieus waren. Deze verkiezing is daarom een veel betere manier om iedereen de kans te geven mee te denken!" Dit wordt op Super Tuesday (carnavalsdinsdag) om 23.11 uur bekend gemaakt. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief