Mottoverkiezing, nieuw damesbal en vijf nieuwkomers op tonpraatavond Peejenland

Door: Anja Dockx algemeen

HOEVEN - Om de betrokkenheid en het enthousiasme bij het Hoevense carnaval nóg verder te vergroten, kiest de Peejenlandse Raad van 11 het nieuwe motto voor 2019 dit jaar niet zelf, maar wordt er een echte mottoverkiezing georganiseerd.

Op de officiële website van de carnavalsstichting www.peejenland.nl kunnen alle Hoevense carnavalsvierders onder het kopje Mottoverkiezing hun stem uitbrengen op een selectie van elf motto’s die bekend wordt gemaakt tijdens het D’oevese Leut bal op zaterdag 13 januari. Het winnende motto wordt bekendgemaakt bij de afsluiting van Super Tuesday.

Kaartverkoop
Een ander moment waar veel Hoevense carnavalsliefhebbers naar uit kijken is de jaarlijkse openbare kaartverkoop. Naast de steevast uitverkochte D’oevese avond en de Tonpraatavond zijn dit jaar ook kaartjes te koop voor het allereerste Mutskesbal, georganiseerd door een samenwerking van de Dames van Bubbels & Babbels en de carnavalsstichting. Als spiritueel opvolger van het damesbal van Damesklup De Handtas zijn alleen dames welkom op deze avond met als thema Prinsessenbal. De organisatie van de tonpraatavond meldt op haar beurt trots dat maar liefst vijf Hoevenaren hun debuut zullen maken (drie ‘Padoem patsers’ en twee tonpraters), ook voor de tonpraatavond wordt daarom een grote toeloop verwacht. De openbare kaartverkoop vindt dit jaar plaats op zondag 21 januari vanaf 11:11, al is het natuurlijk elk jaar afwachten hoe vroeg de eerste belangstellenden in de rij zullen staan. Op tijd de wekker zetten en aansluiten in de gezelligste rij van Brabant is dus het advies.
Al het carnavalsnieuws en de complete carnavalsagenda met alle informatie over alle evenementen is inmiddels te vinden op de website van de carnavalsstichting, www.peejenland.nl. Via de website zijn inmiddels ook de D’oevese Leut CD 2018 en het nieuwe officiële carnavalsembleem te bestellen, waarvan de inkomsten ten goede komen aan het Hoevense carnaval.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief