v.l.n.r. Piet van As, Rien Hamers en Krijn Paantjens
v.l.n.r. Piet van As, Rien Hamers en Krijn Paantjens Foto: v.l.n.r. Piet van As, Rien Hamers en Krijn Paantjens

Bandstoot titel 2017 voor Rien Hamers

Door: Sandra Broosus Algemeen

OUD GASTEL - De kampioen bandstoten van KBO Oud Gastel is Rien Hamers geworden.

De 20 spelers werden ingedeeld in poule A en poule B. Het ave systeem deed zijn werk vooral in poule A was de spanning tot de laatste partijen te snijden. Na 4 speelronde was titel houder 2016 Jan van Oers al kansloos, ook Twan Wagemakers kon de titel vergeten. In speelronde 5 kreeg de tot dat moment ongeslagen koploper Fien van Hooijdonk een opdoffer van Krijn Paantjens, met 3,5 matchpunt voor Fien werd een kopgroep van 5 gecreëerd. Bernard Vermunt en Jan Jacobs konden hun titel aspiraties na deze speelronde ook vergeten. Sjaan Dijkers, Jos Jansen, Gerrit v/d Heijden, Fien en Krijn gingen in onderlinge partijen uitmaken wie de plaatsen 1 en 2 gingen bezetten voor de kruisfinale. In de 6e speelronde bleef Fien baas over Jos en Bernard, maar Jos hield zijn kansen gaaf door een overwinning op Jan Jacobs. Wim van As liet Sjaan met lege handen achter en de 5 koplopers kwamen met een verschil van 5 matchpunten erg dicht op elkaar. Krijn behaalde een overwinning op Bernard, maar kreeg een nederlaag van Jan Jacobs aan zijn broek. Sjaan versloeg Twan en Fien versloeg Jan.
De laatste speelronde bracht alle kanshebbers nog tegen elkaar, Gerrit werd het eerste slachtoffer Jos was te sterk, terwijl Jos kansloos werd tegen Krijn, Jos tot op dat moment koploper werd definitief naar plaats 4 verwezen. Krijn was met een overwinning op Sjaan zeker van plaats 1, Sjaan en Fien gingen de strijd aan voor de 2e finaleplaats, en met het verschil van 1 carambole was Fien verzekerd van plaats 2.
In poule B was de strijd niet minder spannend maar met beduidend minder kanshebbers die streden om plaats 1 en 2 in de poule. John Hoogheid en Jan Aarnoutse waren 2 nieuwelingen. Toon Voermans, Jac Verstraten en Geert Buckens waren de eerste afvallers, ook Jan Aarnoutse werd in de volgende ronde kansloos, hij behaalde wel 3 overwinningen in zijn 9 partijen. Jan ontnam met zijn derde overwinning Jo Brocatus een finale plaats. Ook Jac Reijnders nam afscheid van de koplopers en John maakte ondanks een overwinning op Jac Verstraten en een prima P.K. geen kans meer op plaats 1 en 2. 3 spelers gingen de laatste speelronde voor de plaatsen 1 en 2, Rien Hamers tot dan toe ongeslagen moest eerst Christ Corstjens voor laten gaan, en ook Piet van As werd door Christ opzij gezet. Christ zorgde ervoor dat de spanning tot 100% terug was, Rien en Piet moesten nog tegen elkaar met de zekerheid dat de winnaar plaats 1 innam, Christ moest dan afwachten met hoeveel matchpunten de verliezer uit de strijd kwam. Rien trok aan het langste eind en werd poule winnaar Piet verzamelde de nodige punten om Christ naar de 3e plaats te verwijzen.
De kruisfinales Rien tegen Fien en Piet tegen Krijn gingen beidde naar de finalisten van poule B. Fien kon het verschil van 45 caramboles niet overbruggen en kwam 5 caramboles tekort, en ook Krijn kon de 12 caramboles niet goed maken hij kwam er 6 tekort. De strijd om plaats 3 en 4 werd beslist in het voordeel van Krijn ook hier kwam Fien 5 caramboles tekort. Dar Rien het hele P.K. al zijn visitekaartje had afgegeven werd ook in de finale duidelijk, hij gaf Piet geen schijn van kans en nam de 'Cees Mathijssen bokaal' voor 1 jaar mee naar huis.
19 januari starten de P.K. libre 2018 om de 'Gommert van Luijk bokaal'. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief