De tweedehands opleggers mogen niet buiten de bouwvakken gestald worden.
De tweedehands opleggers mogen niet buiten de bouwvakken gestald worden. FOTO SHUTTERTSTOCK

Burgemeester geeft niet toe in zaak Fabrieksstraat

Door: Vera de Geus algemeen

STAMPERSGAT - De gemeente houdt voet bij stuk waar het opslag in de Fabriekstraat in Stampersgat betreft. De eigenaar en de gemeente liggen al lange tijd in de clinch over het stallen van tweedehands opleggers. Ondanks hevig verweer moet de dwangsom van 25.000 euro betaald worden.

DOOR VERA DE GEUS

De eigenaar gebruikt zijn terrein al lange tijd als buitenopslag. "Dit stuk grond ligt tegen het centrum van het dorp aan en iedere uitbreiding zal meer overlast opleveren", zei B&W eerder. Bij het bedrijf worden echter nog steeds tweedehands opleggers gestald. "Het materiaal staat buiten de bouwvlakken en dat mag simpelweg niet", aldus burgemeester Jobke Vonk-Vedder. Daarom legde zij vorig jaar een last onder dwangsom van 25000 euro op. De overtredingen duren echter voort en daarom moet er betaald worden.

Bezwaar

De eigenaar maakte echter bezwaar. Hij sprak zich uit tegen de het verzoek tot betaling, de invorderingsbeschikking, de nieuwe dwangsom en de verlenging van de termijn. Het bezwaar tegen het eerste betalingsverzoek trok hij in, de rest blijkt ongegrond. De situatie blijft ongewijzigd, de eigenaar moet betalen en een einde maken aan de illegale situatie om te voorkomen dat de dwangsommen nog verder oplopen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief