Afbeelding

Reconstructie Vaartweg duurt 'slechts' een maand

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - De eerste schop voor de reconstructie van de Vaartweg zit in de grond. In een maand tijd wordt het deel tussen de spoorwegovergang en de rotonde aangepakt. Wethouder Mollen is blij: "Het was echt hard nodig."

De eerste fase behelst het deel tussen rotonde en spoorwegovergang. "Die weg is gewoon in slechte staat. Het is op de meeste plekken niet meer te redden met dikker asfalt, dat overigens voor aanzienlijk minder geluidsoverlast voor aanwonenden gaat zorgen", zegt Mollen. Ook het fietspad vanaf de rotonde wordt verbreed. "Op veel plekken is dat daar al gebeurd. We zullen de situatie voor fietsers, ook wat betreft het oversteken verduidelijken. Ook kijken we naar de fundering en de afwatering. Verder wordt er een 60 km-zone ingericht."

Bosschenhoofd
Mollen geeft aan dat de werkzaamheden tot aan de rotonde lopen, omdat er nog keuzes gemaakt moeten worden wat betreft de reconstructie van de doorgaande route in Bosschenhoofd. "Het heeft geen zin om dat gedeelte tussen Oudenbosch en Bosschenhoofd nu aan te pakken. Dat nemen we later mee." In totaal trekt de gemeente 300.000 uit voor de eerste fase. "Het werk duurt ongeveer een maand. Dan moeten we natuurlijk geen onvoorziene zaken zoals asbest tegenkomen, maar in principe is het 13 april klaar", besluit de wethouder. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief