Afbeelding
Foto: Google Maps

Zorgen over mogelijke arbeidsmigranten in Sint Janstraat in Hoeven

Door: Mura Kuijpers Algemeen

HALDERBERGE - Op verschillende locaties in de St. Janstraat in Hoeven wordt op dit moment huisvesting geboden aan arbeidsmigranten. Ook in het voormalig politiebureau nemen zij mogelijk binnenkort intrek. Dat voornemen kan op protest rekenen van Lokaal Halderberge.

De fractie noemt dit plan een ongewenste situatie en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. De politici geven aan dat zij om langdurige leegstand in winkelgebieden te voorkomen voor flexibilisering van de bestemmingsplannen is. Echter, wil zij niet dat dit een vrijbrief is om nog meer bedrijfspanden in het centrum om te vormen tot verblijfsgelegenheden voor arbeidsmigranten.

Er is al een ruime hoeveelheid aan mogelijkheden voor de verhuur aan arbeidsmigranten in de nabije omgeving, meent Lokaal Halderberge. De partij wil daarnaast ook niet dat het pand aan de St. Janstraat in gebruik genomen wordt door arbeidsmigranten ‘vanwege de locatie in relatie tot de direct omwonenden’.

De fractie stelt onder meer de vraag in hoeverre het college het wenselijk vindt dat er in de St. Janstraat nog meer faciliteiten ontstaan voor de huisvesting van arbeidsmigranten en op welke manier(en) er voorkomen kan worden dat er nog meer mogelijkheden hiervoor ontstaan in het centrumgebied.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief