Afbeelding
Foto: Google Maps

Geen aanpassing van grondprijs plan Reuzelaar Hoeven

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - De grondprijs voor het woningbouwproject op de voormalige locatie van basisschool De Reuzelaar blijft ongewijzigd. Vereniging CPO-Reuzelaar vroeg aan de gemeente of de geplande achterpaden/brandgangen in het plan toegevoegd konden worden aan de openbare ruimte en zo niet, of ze dan voor dat deel de grondprijs wilde verlagen. Dat is het college beide niet van plan.

CPO-Reuzelaar wil achterpaden opnemen en vroeg daarom of de gemeente het beheer en onderhoud voor haar rekening wil nemen, zodat de cpo-leden die gaan bouwen op de locatie deze grond niet hoeven te kopen. Het college van B&W wil daar echter niet aan beginnen, mede omdat ze juist zo min mogelijk openbaar gebied wil en gezien de veiligheid ook geen voorstander is van achterpaden als dat wettelijk gezien helemaal niet verplicht is.

Korting
CPO-Reuzelaar Halderberge vroeg daarop hier een gereduceerd tarief voor te hanteren. Ook dat ziet de gemeente niet zitten en daarom houdt ze vast aan de prijs van 240 euro per vierkante meter. "We kunnen geen uitzondering maken, dan volgen er meer", aldus wethouder Wierikx. 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief