Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge

Verkiezingskriebels

Door: Vera de Geus algemeen

21 maart: een datum waar veel mensen naar uitkijken. Velen van u denken dan misschien aan het begin van de lente. Maar dit jaar is er (in elk geval voor mij) nog een reden om uit te kijken naar 21 maart. Het is een dag die in het teken staat van democratie. En om precies te zijn in het teken van gemeenteraadsverkiezingen.

Die dag kunt u door uw stem uit te brengen een bijdrage leveren aan onze democratie. En dat is belangrijk! Uw stem bepaalt namelijk mede welke 21 raadsleden er straks in de gemeenteraad van Halderberge komen te zitten. Deze 21 raadsleden gaan de komende vier jaar met hart en ziel voor u aan de slag. Zij bepalen de kaders voor wat er in onze gemeente gebeurt: het beleid. En dat beleid geldt voor vele gebieden zoals veiligheid, onderhoud en aanleg van wegen en groen, zorgen voor zorg en onderwijs. 

Ik kan mij voorstellen dat u niet precies weet wat de standpunten van elke Halderbergse politieke partij zijn. In deze verkiezingskrant leest u deze standpunten op een aantal onderwerpen. Verder leest u waar u op 21 maart kunt stemmen en wat u mee moet nemen als u naar het stembureau gaat. U komt her en der in deze krant ook wat leuke feitjes tegen. Die hebben mij ook nog wat geleerd. Ik wist namelijk niet dat er zoveel mensen die dag aan het werk zijn op de stembureaus.  

Wilt u precies weten welke partij het beste past bij uw mening over verschillende onderwerpen? Dan nodig ik u uit om online de Halderbergse Stemwijzer in te vullen. Door uw mening te geven over verschillende stellingen, krijgt u in een paar minuten tijd een stemadvies. 

Ik hoop dat u allemaal volgende week gaat stemmen. Want uw stem telt!
Ik krijg in elk geval al de verkiezingskriebels voor 21 maart. U ook?

Burgemeester Vonk-Vedder



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief