Pupil van de week Floran Dries (JO-11 SC Gastel)doet de toss voorafgaande aan de wedstrijd SC Gastel-Groen-Wit.
Pupil van de week Floran Dries (JO-11 SC Gastel)doet de toss voorafgaande aan de wedstrijd SC Gastel-Groen-Wit.

SC Gastel ontvangt vv Hoeven

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

Zondag Halderbergse voetbalderby op sportpark Blankershove

OUD GASTEL - SC Gastel ontvangt aanstaande zondag Hoeven op Sportpark Blankershove om 14.30 uur. Victoria' 03, ook nog titelkandidaat komt enkele weken later op bezoek. Bezoek de wedstrijden op de prachtig vernieuwde voetbalcomplexen in onze gemeente.

In de wedstrijd van afgelopen week wist SC Gastel op miraculeuze wijze te ontsnappen tegen Groen-Wit uit Breda. De analyses van de ploeg uit Breda op de Gastelse ploeg bleken grondig te zijn geweest. SC Gastel werd vroeg in de wedstrijd terug gedrongen op eigen helft en met voetbalagressief spel vastgezet. De Gastelse ploeg wist zich hier niet onderuit te werken en liep achter de feiten aan. In de 18e minuut wist de rechtsbuiten van Groen-Wit met veel efficiëntie de bal via de binnenkant van de paal in het Gastelse doel te werken 0-1. Voorin had Groen-Wit een " beer" van een spits die het de Gastelse verdediging moeilijk maakte. Bij de 0-2 was het twijfelachtig of de Gastelse doelman de bal vast had of niet. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed en in de 28e minuut keek SC Gastel tegen een 0-2 achterstand aan.
In de rust gaf trainer Kepers een donderspeech aan zijn spelers. Gastel moest zich tonen als waardig koploper van de competitie. Dat was de ploeg ook vast van plan en ver voordat de tegenstander het veld op kwam stond SC Gastel al op ' t veld bereid om de strijd aan te gaan. Na 10 seconden echter werden alle goede bedoelingen de grond ingeboord. De tevergeefs vlaggende grensrechter aan de Gastelse kant zag zijn zuivere waarneming niet gehonoreerd door de scheidsrechter: 0-3. Een onoverbrugbare achterstand naar het zich op dat moment liet aanzien voor de thuisploeg. Het kantelmoment in de wedstrijd begon vanaf de 48e minuut. Via diverse schijven op het middenveld kwam de bal bij Tamin, die met een korte dribbel de bal vanaf de rand 16 het doel in schoot: 1-3. Het geloof keerde terug. Kort hierna zag Sven dat een "leun" overtreding in het strafschopgebied beoordeeld werd met een penalty. Koen de Vos plaatste de bal uiterst secuur in de hoek achter een tevergeefs grabbelende Groen-Wit keeper: 2-3. Zowel spelers, Gastel-publiek en staf voelde dat er iets stond te gebeuren op sportpark Blankershove deze middag. Kepers wisselde Sven voor Pascal. Een inswingende corner van Pascal werd door Sjoerd in het doel gekopt: 3-3. Groen-Wit wankelde op alle fronten en was rijp voor de definitieve genadeklap. Angelo kwam erin voor Ayoub en ondersteunde de Gastelse defensie. Er was voor zijn wissel nog wel een ultieme redding op de Gastelse doellijn door Ayoub. Het slotakkoord kwam op naam van Pascal. Na een pass van Jurgen schoot Pascal met een ultieme precisie de bal met een boog achter de Groen-Wit doelman. 4-3. Het schier onmogelijke was bereikt door SC Gastel. Wilskracht, teamgeest en kwaliteit hadden de 0-3 achterstand om weten te zetten in een 4-3 overwinning.

Zondag 8 april 14.30 uur SC Gastel-Hoeven.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief