Vanaf 1 mei opent de sympathieke Judith de Kok de deuren van haar sfeervolle hart for her-vestiging. FOTO ELS ROMMERS
Vanaf 1 mei opent de sympathieke Judith de Kok de deuren van haar sfeervolle hart for her-vestiging. FOTO ELS ROMMERS Foto: Els Rommers

Hart for her maakt sporten voor vrouwen écht leuk

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - Dat sporten gezond is, weten we allemaal, maar of we het ook leuk vinden? "Bij hart for her wel", belooft Judith de Kok, de goedlachse dertiger die per 1 mei de deuren van haar gloednieuwe sportvestiging opent. Tijdens de Havenfeesten op 28 en 29 april mag iedereen alvast een kijkje komen nemen. "Ook heren zijn dan welkom", benadrukt Judith. "Maar lid worden kunnen ze niet, want hart for her is exclusief voor vrouwen!"

DOOR ELS ROMMERS

"Over de schrijfwijze van hart for her –zonder hoofdletters en geen e in het woord hart- hebben oprichters Wendy en Eduard heel goed nagedacht, net als over het concept dat ze 12 jaar geleden in Nederland hebben geïntroduceerd", verduidelijkt Judith. "Inmiddels zijn er al 34 vestigingen, waarvan ik de nieuwste ben. Hart for her biedt een vertrouwde, huiselijke en veilige omgeving voor vrouwen om te sporten. Iedere vrouw is welkom: van tiener tot oma, van recreantsporter tot topsporter en van maatje 34 t/m maatje 60!"

Fun, Friendship, Feelgood

Lang voordat eigenaresse Judith besloot een eigen vestiging te openen, was ze al enthousiast over de hart for her-formule. "Ik sportte zelf bij één van de vestigingen. Destijds werkte ik nog in de gehandicaptenzorg. Dat het papier- en regelwerk ten koste begonnen te gaan van het contact met de cliënten, was voor mij het signaal om het roer om te gooien. Na een gesprek met de oprichters van hart for her viel alles op z'n plek. Want hoe leuk is het om in een persoonlijke sfeer vrouwen het plezier in sporten te laten ervaren. Niet voor niets is ons motto: Fun, Friendship, Feelgood. We zeggen ook weleens: no man, no mirror, no make-up. Natuurlijk mag je make-up dragen", nuanceert Judith lachend , "het geeft enkel aan dat je hier helemaal jezelf mag zijn. Maar een spiegel en een man vind je hier echt niet."

Efficiënte training

"Wat je hier wel aantreft? Maar liefst zestien toestellen, opgesteld in een cirkel", vertelt Judith. "Dat geeft een gevoel van saamhorigheid, terwijl je toch individueel bezig bent. In het midden daarvan staat steeds een professionele begeleider. Als je binnenstapt is er altijd wel een fitnesstoestel vrij, waardoor je meteen van start kunt. Na 40 seconden schuif je op naar het volgende toestel. Het totale circuit, een mix van conditionele en spierversterkende oefeningen, leg je twee keer af. Alles bij elkaar ben je binnen 30 minuten klaar. Uit onderzoek blijkt dat dit de meest efficiënte training is. Na afloop kun je een heerlijk kopje thee, koffie of een glas water drinken. Gratis natuurlijk."

Feestelijke opening

"Je kunt éénmaal per week komen sporten of onbeperkt in de vorm van een maand- of jaarabonnement. Je bent ook van harte welkom om een proefles te volgen", nodigt Judith alle dames uit. "Dan ervaar je zelf hoe prettig het is om te trainen met toestellen die werken op hydraulische weerstand. Je kunt het vergelijken met bewegen onder water. Hoe sneller de beweging, hoe zwaarder de weerstand. Je bepaalt dus zelf de intensiteit van je training. En omdat je even hard duwt als trekt, train je altijd twee spiergroepen tegelijkertijd, zonder dat je bang hoeft te zijn voor blessures. Per 1 mei gaan we open. Om daar een feestelijk tintje aan te geven, vieren we op 5 mei tussen 11.00 en 16.00 uur onze officiële opening. Loopbaancoach Jamie Nederpel knipt dan het lintje door en onder het genot van een hapje en een drankje luiden we een mooie, sportieve start in. Dus kom gezellig langs!"

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.00 uur en op maandag en woensdag ook van 17.00-20.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief