Mats den Ouden is trots op zijn ambassadeurschap van Stichting Opkikker. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Mats den Ouden is trots op zijn ambassadeurschap van Stichting Opkikker. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

De Cheltenham Opkikker Run zamelt geld in voor Stichting Opkikker

Door: Sandra Broosus algemeen

Mats den Ouden is een van de ambassadeurs van deze stichting

STAMPERSGAT - De 5-jarige Mats den Ouden werd eind 2016 ernstig ziek en belandde uiteindelijk met een hersenontsteking in het ziekenhuis. Een zeer vervelende tijd niet alleen voor hemzelf, maar zeker ook voor zijn vader, moeder en zusje.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Van Stichting Opkikker kreeg het gezin daarom een dag aangeboden om even alles te vergeten en te genieten van en met elkaar.

Nu is Mats weer helemaal beter en is hij zelfs ambassadeur van deze stichting geworden.

Leren lopen, bewegen en eten

In december 2016 kreeg Mats eerst waterpokken, wat uitmondde in een hersenontsteking.

Na drie weken ziekenhuis in Bergen op Zoom, volgde opname in een revalidatiecentrum in Rotterdam.

"In Bergen op Zoom heb ik vooral veel geslapen, maar in Rotterdam moest ik weer leren lopen, bewegen en eten. Daar waren soms vieze dingen bij, maar ik heb het wel allemaal geproefd," vertelt Mats in keurige bewoordingen daarbij soms even geholpen door vader Ivo. Daarna volgde revalidatie bij een fysiotherapeut in Oud Gastel.

"Van Yvonne mocht ik op de loopband en roeien, maar het leukste was toch wel scheerschuim op een spiegel uitsmeren," lacht hij.

Ferrari

Het ziekenhuis van Bergen op Zoom had ondertussen de familie den Ouden opgegeven voor de familiedag van Stichting Opkikker: een geheel verzorgd uitstapje naar de Eemhof in Zeewolde.

Samen met 50 andere gezinnen met een langdurig ziek kind, beleefden ze daar een dag om nooit te vergeten.

"Je kon daar in een vrachtwagen of een Ferrari rijden, met een helikopter vliegen, bootje varen en met hele dikke konijntjes knuffelen," grinnikt hij.

"Het mooiste aan deze dag was toch wel dat alle lachjes weer tevoorschijn kwamen," vult Ivo aan.

'Ambassadeur worden van Stichting Opkikker, dat wilde ik wel'

Eigen visitekaartjes

Het gevolg was dat daarna Mats, samen met meerdere kinderen door geheel het land, gevraagd werd om naast een aantal bekende Nederlanders als Piet Paulusma en Ernst Bobbie & de Rest ambassadeur te worden van Stichting Opkikker.

"Dat wilde ik wel."

Naast een ambassadeurskoffer met onder meer eigen visitekaartjes en brochures, is het een geheel vrijblijvende taak van een ambassadeur om acties te bedenken om geld te genereren.

"Naast het inzamelen van lege cartridges en mobieltjes leek ons een hardloopwedstrijd wel wat, vooral omdat Mats sporten leuk vindt. Daarom heb ik het comité van de Cheltenhamrun benaderd en daaruit is het idee van de Cheltenham Opkikker Run ontstaan," legt Ivo uit.

De Opkikker

Zaterdag 26 mei om 18.00 uur lost burgemeester Jobke Vonk het startschot voor de allereerste Cheltenham Opkikker Run.

Alle kinderen van de basisscholen kunnen hieraan meedoen. Het parcours, vanaf het J.F. Vlekkeplein tot aan de hoek van de Fabrieksstraat en terug, is ongeveer 500 meter lang.

Groep 0-1-2 loopt één ronde, groepen 3-4 en 5-6 lopen twee rondjes en de groepen 7-8 lopen zelfs drie rondjes. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro en komt geheel ten goede aan de Stichting Opkikker.

Verder heeft Mats gezorgd dat er deze dag een collectebus aanwezig is en wordt er nog een loterij gehouden, waarbij de hoofdprijs een rondvlucht voor drie personen vanaf vliegveld Seppe is. Doe mee of kom kijken want mascotte 'De Opkikker' komt zelf ook! Aansluitend wordt de al jaren op de kalender staande Cheltenhamrun gehouden.

Inschrijven

Inschrijven voor deze wedstrijd kan bij de start maar ook via opkikkerrun@hotmail.com en Facebook: Cheltenham- Opkikker- Run.

Meer informatie over de Stichting Opkikker is te vinden op www. opkikker.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief