Afbeelding

Medisports Broertje wordt Fit en Gezond

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH  –  Dat Medisports Broertje fit en gezond is wisten we al, maar dat dit sportcentrum voortaan Fit en Gezond heet is wél nieuws. "De naam Fit en Gezond past veel beter bij het brede concept dat wij bieden", verduidelijkt eigenaar Edwin Teunissen. Hij vond de verhuizing naar het prachtige verbouwde voormalige politiebureau een mooi moment om de naamsverandering door te voeren. Afgelopen weekend werd de nieuwe start van Fit en Gezond uitgebreid gevierd met een open dag. 

DOOR ELS ROMMERS

"We groeiden uit ons jasje", verklaart Edwin hun verhuizing. "Het voormalige politiebureau bleek de ideale locatie om onze faciliteiten uit te breiden. Bovendien biedt het voldoende behandelkamers voor de aan ons verbonden paramedici. Alle trainers van Fit en Gezond hebben namelijk een specialisatie. Zo is de één fysiotherapeut en de ander manueel therapeut of diëtist. Daarbuiten hebben we nog een ijzersterke partner gevonden in de vorm van een osteopaat. Samen zetten wij ons in om onze leden resultaatgericht, plezierig en verantwoord te laten sporten."

Medische intake

Om dat te kunnen garanderen, vindt er een uitgebreide medische intake plaats. "Uiteraard is daarbij leidend wat iemand wil bereiken. Dan gaan we kijken of dat ook mogelijk is", legt Edwin uit. "Dat doen we door te onderzoeken hoe belastbaar en beweeglijk iemand is. Daarnaast wordt door middel van huid- en omvangmetingen de lichaamssamenstelling bepaald. Op basis van de uitslagen stippelen we een traject uit dat óf in groepsverband óf met een personal coach gevolgd wordt. De groepen zijn overigens nooit groter dan 12 personen en staan altijd onder begeleiding van een vakkundige trainer die vanuit zijn specialisatie al snel knelpunten kan signaleren. En mocht iemand eerst nog behandeld moeten worden voordat er verantwoord gesport kan worden, hebben we alle faciliteiten in huis."

Sport- en ontspanningsmassage

"Het doel om te sporten kan van mens tot mens verschillen", zegt Edwin. "De één wil sterkere rugspieren, de ander wil leniger worden, terwijl weer een ander het liefst gewicht verliest. Jong en oud, man en vrouw sporten hier naast elkaar. Voor kinderen tot 16 jaar hebben we een speciaal Young Stars-programma. Ideaal is trouwens dat er in dit pand een kinderdagverblijf zit, zodat ouders zorgeloos kunnen sporten terwijl hun kinderen worden beziggehouden. Wellicht is er tijd om te genieten van onze nieuwe infraroodsauna. Maar je kunt hier ook terecht voor een sport- of ontspanningsmassage of een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. De trainingen zijn heel gevarieerd en hoewel er serieus gesport wordt, is de sfeer gemoedelijk. We kennen iedereen bij naam en ondanks onze groei, blijven we ons kleinschalig, persoonlijk karakter behouden."

Goodiebag

Als geen ander weet Edwin hoe belangrijk het is om enerzijds door te zetten en anderzijds je grenzen te bewaken. "Ik ben altijd een sportbeest geweest. Toen ik beroepsmilitair was, heb ik de opleidingen tot fitnessinstructeur en personal trainer gevolgd. Later haalde ik mijn diploma's voor voedingsconsulent en fysiotherapeut. Op mijn 22ste koos ik definitief voor de sportbranche en nu ik mijn eigen sportcentrum run, vind ik het heerlijk om mijn kennis en ervaring in te zetten om iedereen te laten ervaren dat er meer mogelijk is dan men denkt. Overbelasting is niet goed, maar je doet jezelf ook te kort als je de grens nooit opzoekt. Wij helpen die op een verantwoorde manier te vinden zodat sporters maximaal rendement behalen. Daardoor voel je je fitter, sterker, maar het verbetert bijvoorbeeld ook je coördinatie en geeft je geest een oppepper. Wil je dat ook? Meld je dan in mei of juni aan en ontvang een goodiebag ter waarde van € 150 cadeau!"

   

Fit en Gezond, Bosschendijk 187, 4731 DD Oudenbosch, 0165-745008, www.fitengezond.nlinfo@fitengezond.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief