Foto: SAVER

Gratis mileupas voor Halderbergse 'goede doelen'

  algemeen

HALDERBERGE - Homico mag voortaan gratis restafval aanbieden. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat het geld dat wordt ingezameld goed terecht komt. Het college gaat ook in gesprek met andere vergelijkbare instanties.


Homico Bosschenhoofd zamelt geld in voor ontwikkelingshulp door middel van het verkopen van tweedehands spullen. "Zij krijgen enorm veel spullen aangeboden en niet alles is verkoopbaar. In dat geval moet het afgevoerd worden naar de milieustraat, maar daar zitten kosten aan verbonden. Om die reden heeft het bestuur ons gevraagd om een gratis milieupas ter beschikking te stellen", zo legt wethouder Hans Wierikx uit. "Daar werken we graag aan mee, want we willen natuurlijk graag dat het geld wordt besteed aan ontwikkelingshulp."

Gesprekken

Homico krijgt daarom, net als de lokale carnavalsverenigingen, een milieustraat met elf gratis tikken. "We kunnen ons voorstellen dat soortgelijke instanties ook interesse hebben. Daarom gaan we in gesprek met 't Stoofje in Oudenbosch, de Martwienkel in Oud Gastel en stichting De Oude Apotheek in Hoeven. Wellicht willen zij fungeren als een soort inzamelpunt. Inwoners maken voor een klein aanbod niet altijd de gang naar de milieustraat, misschien kunnen zij iets betekenen", aldus Wierikx. Een en ander wordt meegenomen in het afvalbeleidsplan.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief