Het voortbestaan van Blankershove is één van Gerts speerpunten.
Het voortbestaan van Blankershove is één van Gerts speerpunten. Foto: Els Rommers

Gert Logt ontroerd door lintje

Door: Vera de Geus algemeen

OUD GASTEL – Tijdens de lintjesregen werden dit jaar acht Halderbergenaren verrast met de komst van de burgemeester die het speldje persoonlijk uitreikte en ieder van hen bedankte voor hun belangeloze inzet. Iedere week zetten we één van de gedecoreerden in de spotlights. Deze week leest u hoe Gert Logt overrompeld werd door de actie van zijn dochters.

DOOR ELS ROMMERS

Dat Gert Logt een koninklijke onderscheiding zou krijgen, is geen verrassing, maar wel het moment en de manier waarop. "Ieder raadslid krijgt bij vertrek in principe na 12 functiejaren een lintje", verduidelijkt Gert Logt, die zijn functie als raadsgriffier bij de gemeente H.I. Ambacht combineert met zijn fractievoorzitterschap van VDG-Halderberge. "Dat mijn dochters het lintje nu al hebben aangevraagd, vind ik fantastisch. Maatschappelijk en politiek geëngageerd als ze nu al zijn voeren we thuis best pittige discussies, maar wél met wederzijds respect en op basis van gelijkheid. In dat licht betekent hun initiatief extra veel voor mij." Dochters Nadine en Lisanne groeiden dus op met een vader die, naast zijn werk, altijd vrijwillig betrokken is (geweest) bij één of meerdere organisaties. "Ik beschik gelukkig over een tomeloze energie en ben een doorzetter", lacht Gert. "Maar hoe drukbezet ik ook ben, tijd voor mijn gezin heb ik altijd gemaakt."

Belangenbehartiger
Het begon allemaal met zijn lidmaatschap van de studentenvereniging van de toenmalige Verkeersakademie waaraan hij studeerde. Na afronding van zijn opleiding Planologie ging Gert bij de Voetgangersvereniging werken. Twee jaar later maakte hij de overstap naar de lokale overheid, maar bleef nog lang als vrijwilliger aan deze vereniging verbonden. "Verkeersveiligheid, en meer specifiek de categorie voetgangers, heeft bij mij altijd hoog in het vaandel gestaan en als belangenbehartiger kon ik daaraan op provinciaal niveau een steentje bijdragen", legt Gert uit.
Toen zijn dochters naar basisschool De Linde in Oud Gastel gingen, werd hij lid van de MR en de GMR. Tot 2011 zat hij in de RvC van de Klundertse woningcorporatie Brabants Westhoek.

Ervaring

"Door de fusie met Zevenbergen hield die functie op. Jammer, want daarin kon ik veel kennis en ervaring kwijt", aldus Gert die ondertussen ook nog de nodige papieren en titels had behaald op juridisch en bestuurlijk vlak. De Noord-Brabantse afdeling van de Bondsraad van de ANWB, waar Gert de laatste jaren de rol van plaatsvervangend voorzitter heeft vervuld, maakte dankbaar gebruik van zijn ervaring op het gebied van ruimtelijke ordening en verkeersveiligheid. Na 12 jaar was hij verplicht te stoppen. Bij het afscheid werd hij geroemd om zijn competenties, gedrevenheid en consciëntieuze houding.

Over de grenzen
Gerts vrijwilligerswerk reikt overigens ook tot ver over onze landsgrenzen, want ruim acht jaar zette hij zich als voorzitter van stichting Sport 4 Socialisation in om de levensomstandigheden van gehandicapte kinderen in Afrika te verbeteren. En op lokaal gebied zet hij als bestuurslid van Werkgroep 't Veerke zijn tanden in onder meer de Pekkercross, de Vlietloop en de triatlon. "Vooral de deelname van kinderen hieraan vind ik belangrijk. Het zwembad moet dus blijven bestaan", breek hij nog even een lans voor Blankershove. In 2002 werd Gert raadslid. Een vroegere buurvrouw en wethouder in Enschede ten tijde van de vuurwerkramp, maakte hem enthousiast voor de politiek. En hoewel hij niet onder stoelen of banken steekt regelmatig teleurgesteld te zijn in diezelfde politiek, is zijn heilige vuur om een goede verbinding te leggen tussen burgers en overheid nog altijd niet gedoofd. "Ik kan niet tegen onrecht en zolang het in mijn vermogen ligt, zal ik daartegen ageren. De rol van Don Quichot past me blijkbaar wel."[l]

 Gert Logt werd al vroeg bijgebracht om iets goeds te doen voor een ander. FOTO'S ELS ROMMERS


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief