Afbeelding
Archief de Bode

Controle Breda International Airport levert vrijwel niets op

Door: Guus Arnouts Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De gemeente Halderberge, de Douane, de Koninklijke Marechaussee, Luchtvaarttoezicht, BOA's en tal van andere veiligheidsdiensten zijn vrijdagochtend uitgerukt naar Breda International Airport voor een groots opgezette controle actie om het vliegveld van ondermijnende criminele actie te verlossen. Ondanks de actie werden er geen misverstanden aangetroffen. 

Wel roemt burgemeester Jobke Vonk-Vedder  van Halderberge de samenwerking: “Ik kijk tevreden terug op deze controle waarbij veel veiligheidspartners betrokken waren. Op deze wijze weten we elkaar op het gebied van toezicht en handhaving nog beter te vinden", laat ze weten in een persbericht. "Ik vind het belangrijk om de vinger aan de pols te houden op het vliegveld in onze gemeente. Alles met het doel om de veiligheid te vergroten en te zorgen dat we vroegtijdig met elkaar ingrijpen indien nodig.”

Milieu- en bouwvoorschriften
Naast de inkomende en uitgaande vluchten werden ook de panden op het vliegveld gecontroleerd op milieu- en bouwvoorschriften, schrijft de gemeente in een persbericht. Vooralsnog werden daar ook geen vreemde zaken aangetroffen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief