Afbeelding

Juf Marjon de Gronckel neemt afscheid van BS Uniek in Hoeven

Door: Janny Mathijssen algemeen

HOEVEN - Per 1 augustus 2018 werkt juf Marjon de Gronckel 40 jaar in het onderwijs. Dat is een belangrijke mijlpaal. Juf Marjon grijpt deze gelegenheid aan om met vroegpensioen te gaan en te gaan genieten van welverdiende vrije tijd.

Juf Marjon is 32 jaar directeur van een basisschool geweest, waarvan 17 jaar in Hoeven. Zij startte in 2001 op BS De Lindenlommer. Al vanaf dag één was er sprake van nieuwbouw voor de Hoevense scholen. Uiteindelijk heeft juf Marjon mogen werken aan de realisatie van die nieuwbouw en aan de fusie van de scholen Lindenlommer en Reuzelaar tot BS Uniek, die is gevestigd in Het KansenRijk. Natuurlijk laat BS Uniek dit afscheid niet zo maar voorbij gaan.

Afscheidsdag
Juf Marjon en al haar vriendinnen zijn in een limousine naar school gebracht, waar alle leerlingen en teamleden en heel veel ouders haar opwachtten. Door een haag van leerlingen met vlaggen reed de limo tot aan de schoolpoort. Over de rode loper werd zij naar het podium begeleid, waar ze door alle leerlingen werd toegezongen en een prachtig cadeau kreeg aangeboden: een lekkere luie stoel om in het zonnetje te genieten van haar tuin. Na dit officiële welkom wachtte haar en haar vriendinnen een heerlijk kopje koffie en daarna mochten zij zelf creatief aan de slag in een workshop schilderen. Na een lunch met het hele team werd juf Marjon in de klassen verwacht, waar alle kinderen haar voorbeeld volgden en deel namen aan een workshop: er werd geschilderd, gewerkt met klei, mozaïeken gemaakt, t-shirts beschilderd en nog veel meer.
Alle kinderen werden door de juf getrakteerd op een ijsje.
De dag werd besloten met een receptie, waarop heel veel kinderen, ouders, collega's en goede vrienden en familie haar de hand schudden.
We hopen dat juf Marjon kan terug kijken op een fijne afscheidsdag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief