Jan Nuiten, Kim Appeldoorn, Ad Vorst en Connie de Weert. FOTO VERA DE GEUS
Jan Nuiten, Kim Appeldoorn, Ad Vorst en Connie de Weert. FOTO VERA DE GEUS

Eigen Loveboat voor De Zellebergen

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - The Lóóóóveboat... Wie kent de razendpopulaire serie van rond 1960 niet? De bewoners van De Zellebergen in ieder geval wel, want de vakantieweek staat deze week helemaal in het teken van de Amerikaanse serie. Alle uitjes zijn hierop geïnspireerd, maar bewoners Ad Vos en Jac Nuiten gingen nog een stapje verder door met zijn tweeën een prachtige houten Loveboat te timmeren en te verven. Kersverse manager Mark Janssen mocht de boot dopen onder toeziend oog van tientallen bewoners dopen.

Bescheiden zijn de heren sowieso. In nog geen paar maanden tijd bouwden ze een Loveboat van zeven meter lang, 2,44 meter hoog en maar liefst 300 kilo zwaar. Zonder hulp, gewoon iedere dag volop aan de slag. Of het nu dertig graden was of niet. Ze wilden de boot klaar hebben voor aanvang van de vakantieweek met Loveboat als thema en dat is gelukt. Maandag 9 juli was het moment daar. Met een chocolade champagnefles werd de boot tot Zellania gedoopt. "Wij hebben voor de naam Adjac gepleit. We hebben immers de bloed, zweet en tranen geleverd. Maar nee, de Zellebergen moest er met de eer vandoor", zeggen ze lachend.

Scheepsbouw

Ad en Jac knutselen en timmeren wat af in de Zellebergen. Als er iets getimmerd moet worden kloppen activiteitenbegeleidsters Kim en Conny dan ook steevast bij beide heren aan. "De Loveboat moest er komen", zegt Jac die 43 jaar lang als loodgieter heeft gewerkt. "Begin juni hebben we het ontwerp getekend. Althans, Ad heeft dat gedaan, want die heeft meer dan veertig jaar in de scheepsbouw gezeten. Het timmeren en al het andere dat erbij kwam kijken hebben we samen gedaan."

Klushuijs

De heren zijn bijna twee maanden bezig geweest. "De kleine onderdelen maakten we in het Klushuijs, maar met de grote platen gingen we buiten aan de slag. Met zes man hebben we de boot uiteindelijk naar zijn plek gedragen, want hij weegt ongeveer driehonderd kilo", weet Ad. "Tegenslagen hebben we niet gehad", zo zegt Jac. "Het ging van een leien dakje, maar goed... we kijken ook wel eerst 34 keer voordat we wat doen", lacht hij. Toen het gevaarte eenmaal op zijn plek stond, waren de reacties niet van lucht. "Alle bewoner zijn zo enthousiast!", zegt Ad. "Wat hebben jullie dat toch weer mooi gemaakt of wat hebben jullie toch weer hard gewerkt, zulke reacties. Hartstikke leuk om te horen en eerlijk gezegd zijn we er echt wel trots op."

Samen op reis

Trots is ook activiteitenbegeleidster Conny, maar dan op de heren en het prachtige eindresultaat. "Het is werkelijk fantastisch wat ze met zijn tweetjes voor elkaar hebben gekregen. Het is zo mooi gemaakt", aldus een enthousiaste Conny. "Vooral 's avonds is de boot een echte blikvanger in de tuin. Het thema van de vakantieweek is Samen op Reis en nu kunnen we samen op cruise", grapt ze. "Hij blijft de hele zomer staan, evenals de maritieme aankleding hier in de zaal van de Zellebergen." Manager Janssen vult aan: "Hij is gelukkig stormvast en we hopen zo meer mensen naar buiten te krijgen om te genieten van de frisse lucht! Hoe dan ook een aanwinst voor onze tuin!" 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief