Afbeelding

Geen openbare wc's in Halderbergse dorpen

Door: Vera de Geus algemeen

HALDERBERGE - Er komen geen openbare toiletten in de centra van Halderbergse dorpen. Dat laat het college van B&W weten.

Eind 2017 nam de Halderbergse gemeenteraad een motie aan om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van openbare toiletten. In samenwerking met de ondernemersverenigingen en de Toeristische Initiatief Groep zijn de opties besproken. Aan de hand daarvan heeft het college besloten om geen openbare toiletten te realiseren. "De kosten qua realisatie, beheer en onderhoud zijn hoog. In grote steden worden openbare toiletten steeds vaker toegepast. Op de drukste plaatsen zoals in het centrum van Amsterdam worden tot 200 toiletbezoeken per dag geregistreerd. Binnen Halderberge zal dit maar een fractie zijn", redeneert B&W. "Toeristen en recreanten maken voornamelijk gebruik van de bestaande voorzieningen in onder andere horecagelegenheden."

Ondernemers

Ook de lokale ondernemers staan niet te springen. " Vanuit de ondernemersverenigingen is door diverse ondernemers gereageerd dat zij hun toilet
vaak wel ter beschikking stellen aan klanten, maar dat het niet gewenst is dat deze openbaar toegankelijk zijn. Zij zien wel het belang in van een openbaar toilet, maar niemand was van mening dat het openbaar toilet vlak bij hun onderneming mocht staan", laat de gemeente weten. De gemeente overweegt om openbare toiletten te creëren bij overheidsgebouwen en gesubsidieerde instellingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief