Afbeelding

Geslaagd Kindervakantieweek in Oudenbosch

Door: Janny Mathijssen algemeen

OUDENBOSCH - Op maandag 9 juli was het om 08.00 uur al erg druk op het voormalig VES terrein aan de Pagnevaartweg in Oudenbosch. Op het terrein liepen de medewerkers van de KVWOB2018 druk heen en weer om de laatste zaken te regelen voor dat de kinderen zouden komen voor de Kindervakantieweek.

Voor bijna allemaal was het de 1e keer dat zij meewerkten aan de Kindervakantieweek. Het was dan ook al meer dan 30 jaar geleden dat de laatste Kindervakantieweek was geweest. Er liepen nog twee oudgedienden tussen hen die minder zenuwachtig waren.
Om 10.00 uur was het dan zover. De kinderen hadden zich voor het podium verzameld en werden welkom geheten door Jacqueline en de burgemeester mevrouw J. Vonk-Vedder toen zij ineens een rare man in een camouflagepak zagen lopen op het terrein. Ze riepen de man die, ineens heel zenuwachtig en druk gebarend dat iedereen weg moest, aan kwam rennen. Al gauw bleek dat de man geen kwaad in de zin had, hij wilde hen beschermen tegen enkele ontvluchtte, wilde dieren. Iemand wilde in Halderberge een dierentuin beginnen, maar er waren een paar dieren ontsnapt. Na overleg met de man, die de opa van Freek Vonk bleek te zijn, werd besloten dat de kinderen mochten blijven. Zij moesten dan wel van de pallets hutten maken waarin zij veilig waren als de dieren toch ineens op het terrein zouden komen.

Hutten bouwen
De kinderen gingen, onder begeleiding, aan de slag en op maandag en dinsdag werd er druk aan de hutten gebouwd. Uiteindelijk waren er 6 stevige en veilige hutten gebouwd die allemaal ook nog een bovenetage hadden. Opa Vonk liep rond, deelde adviezen uit, hielp hier en daar een handje mee en controleerde of de hutten veilig en stevig genoeg waren.

Sportdag
Op woensdag hebben de groepen een sportdag gehad die georganiseerd was door Tune Inn en de kinderen werden begeleid door enthousiaste vrijwilligers van Tune Inn. Op het eind van de dag bleek groep blauw de meeste punten hadden verdiend.

Slotdag
Donderdag was alweer de laatste dag en deze werd druk gebruikt om de hut nog te versieren, zodat de ouders 's avonds de mooie hutten van hun kinderen konden bekijken. Er werd druk geoefend voor de bonte avond en werd er door de kinderen zelf een mooie en gevarieerde voorstelling gemaakt en opgevoerd. Ook de leiding had een leuke wilde dieren act. Na de voorstelling kregen alle kinderen een leuke herinnering aan KVWOB2018 én hun diploma 'Erkend Geoefend Huttenbouwer' mee naar huis.

Geslaagde week
De mooiste beloning voor alle medewerkers van de Kindervakantieweek Oudenbosch 2018 was dat alle kinderen volgend jaar weer terug willen komen. Wij hopen dat er zich volgend jaar meer vrijwilligers willen opgeven zodat er nog meer kinderen mee kunnen doen. Wij willen ook graag onze sponsoren bedanken voor hun ondersteuning op welke wijze dan ook: eerlijk is eerlijk, zonder hen was deze week niet of veel minder mogelijk geweest!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief