Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente zoekt oplossing voor situatie kruispunt Emmerblok

Door: Vera de Geus algemeen

OUD GASTEL - De gemeente Halderberge zoekt de komende weken naar een oplossing om het kruispunt Emmerblok/Roosendaalseweg bij MacDonalds veiliger te maken. Het college hoopt net na de zomer maatregelen te kunnen treffen. Oorzaak tot het aanpassen van het kruispunt ligt in drie eerdere ongevallen met fietsers.

De Halderbergse VVD maakt zich zorgen over de veiligheid voor fietsers op de kruising Emmerblok/Roosendaalse weg vlakbij het restaurantcluster waar onder ander McDonalds gevestigd is. In de afgelopen periode heeft er driemaal een aanrijding plaatsgevonden waarbij een auto en een fietser betrokken waren. Het fietspad loopt daar af vanaf het viaduct over de A17. Daardoor krijgen de fietsers relatief veel snelheid, die door automobilisten onderschat wordt", aldus de VVD.

Dode hoek

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge laat nu weten dat er inderdaad naar een passende oplossing wordt gezocht. "We zijn bekend met de signalen. Ook hebben we een gesprek gehad met de betrokkenen van een ongeval. Tijdens dit overleg hebben zij aangegeven dat de oorzaak van dit ongeval ligt in het beperkte zicht vanuit werkbusjes die het fietspad kruisen. De fietser zit door dit beperkte zicht in een dode hoek", zo legt de gemeente uit. Het college gaat op korte termijn op zoek naar een passende maatregel. "Inmiddels zijn een aantal maatregelen op haalbaarheid beoordeeld. We verwachten een passende maatregel na de zomer uit te voeren." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief