Frank Rockx opent het concert van Enjoy dat onder leiding staat van de getalenteerde Nina Eilerts.
Frank Rockx opent het concert van Enjoy dat onder leiding staat van de getalenteerde Nina Eilerts.

Enjoy wint aanmoedigingsprijs

Door: Remko Vermunt Algemeen

HOEVEN – Zanggroep Enjoy heeft dit jaar de aanmoedigingsprijs gewonnen. Het enthousiasme waarmee de leden onder leiding van dirigente Nina Eilerts aan nieuw repertoire werken en de enorme ontwikkeling die ze in de afgelopen drie jaar hebben doorgemaakt, maakten dat de jury van de Halderbergse Cultuurprijs haar keuze op deze nog jonge zanggroep liet vallen. Voorzitter Frank Rockx en penningmeester Rochelle Storimans geven een kijkje in de keuken van dit gezellige muzikale gezelschap…

"Enjoy komt voort uit het in 2000 opgerichte kerkkoor Future", legt Rochelle Storimans uit. Zelf is ze lid sinds 2002 en heeft dus veel van de veranderingen meegemaakt. "Future ontstond op initiatief van een parochielid en een pastoraal werker die vonden dat de vieringen en kerkmuziek eigentijdser konden. Rogier de Pijper was ruim 14 jaar onze dirigent. Zijn opvolger werd Tom Veeke. Toen bleek dat zijn aspiraties en die van het bisdom uiteenliepen, namen we in goede harmonie afscheid van hem. Omdat ook het ledenaantal afnam en we de optredens buiten de kerk steeds leuker begonnen te vinden, was dat tevens het ideale moment om het roer om te gooien."

Heel wat bereikt

"In 2016 was Zanggroep Enjoy een feit!", aldus Rochelle. "We vroegen Rogier ons te helpen met de opstart en organiseerde een open repetitieavond. Er verschenen maar liefst 58 mensen! Dat deze stap een juiste was, werd daarmee meteen bevestigd. Er kwam aanvankelijk heel wat bij kijken, want opeens moet je een zelfbedruipende vereniging worden, een repertoire én een reputatie opbouwen. Dat kost tijd. Inmiddels hebben we heel wat bereikt en daar zijn we best trots op."

Getalenteerd gezelschap

"Enjoy bestaat uit een gemêleerd gezelschap. Twintigers zingen naast zeventigers", licht Frank Rockx toe. "Jaarlijks geven we één eigen concert en treden we op tijdens het Oranjeconcert in Fidei et Arti. Daarnaast worden we regelmatig gevraagd voor evenementen. We zingen Nederlandse en Engelse populaire (film-)muziek en ook ballads en evergreens. Aanvankelijk nog met bladmuziek in de hand, maar ondertussen kennen alle 40 leden de nummers uit hun hoofd. De lat komt hoger en hoger te liggen, niet in de laatste plaats dankzij ons getalenteerde combo, bestaande uit de broers Robin en Tijmen Ros die Enjoy op gitaar en piano begeleiden én door onze dirigente Nina Eilerts die het verdient om apart genoemd te worden."

Inspirerende dirigente

"Zij is nog maar 23, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool op zang en zij weet met haar natuurlijke overwicht en haar inspirerende bevlogenheid de prestaties van de zanggroep naar een hoger niveau te tillen. En daarmee legt ze een stevige fundering voor de toekomst van Enjoy", vat Frank haar bijzondere rol samen. "Aan alles merk je dat zingen haar passie is en dat straalt op ons af", vult Rochelle aan. "Bovendien zingt ze alle partijen van een nummer in zodat we die thuis kunnen oefenen. We zingen namelijk twee-, drie en soms wel vierstemmig."

Ambities

Ambities zijn er nog genoeg. "Meer mannelijke zangers", zegt Frank resoluut. "Een nog breder repertoire, meer sopranen", somt hij verder op. "En omdat Enjoy relatief jong is, willen we de onderlinge samenhang versterken. Cohesie hoor je direct terug in het resultaat. Dus daar gaat ook aandacht naar uit. De klik en het enthousiasme zijn er al, dus dat komt wel goed. In onze nieuwe repetitieruimte gaan we hard aan het werk om het publiek mooie optredens voor te schotelen. Op 7 oktober zijn we te zien en te horen op de Meeshoeve en op 9 december geven we een concert samen met fanfare St. Caecilia in conferentiecentrum Bovendonk. Dat wordt dus weer genieten!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief