Barend met Rocky in volle run.
Barend met Rocky in volle run. Foto: eigen

Fantastisch weekend voor Pullingteam Rocky

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

HOEVEN - Afgelopen weekend was het strijdtoneel in het Brabantse Alphen, zaterdag de laatste wedstrijd in de Grand National en zondag het Europees kampioenschap.

Zaterdag rond half 12 vertrok het team richting Alphen. De gezonde spanning was goed te zien op de gezichten, er stond heel wat op het spel met maar 4 punten voor op nummer 2. Na het poetsen en controleren werd Rocky rond 17.30 uur opgehaald. De baan was al bekeken door teamleden. Nu was het kijken of de proeftrek van Snoopy meer informatie zou geven. Met 109.40 meter bleek dat er een goede baan lag en de full pull van Appypower bevestigde dit. Als nummer 6 kwam titelconcurrent Mud Patrol, er was hun alles gelegen om een full pull te rijden, wat ze ook deden. Na een full pull van Extreme Temptation was het aan Barend. Er stond maar 1 opdracht, “full pull” rijden. Na het plaatsen van de sleepwagen was het aanhaken en gaan, wat ook werd gedaan door Barend. Ook hij reed een full pull en zo gingen ook wij door naar de pull off.

Zorgen

Na de eerste run hadden 6 teams full pull gereden en mochten aan een verzwaarde sleepwagen aanhaken. Bij het terugrijden van Rocky, waren zorgelijke blikken op het gezicht van Barend en die waren gegrond. Bij terugkeer in parc fermé bleek er turboschade te zijn en konden we niet terugkeren voor de finale. Kijkend naar het algemeen klassement, moest er een wonder gebeuren om nog kampioen te worden. Na Appy power met 93.97 meter, was het concurrent Mud Patrol die 101.19 meter neerzette en was de hoop opgegeven. Maar door de 102.55 meter van Neighbours Nightmare was er nu een andere situatie ontstaan. Beiden hadden we een gelijk aantal punten en ging het aantal overwinningen tellen. Dat viel in ons voordeel uit. Na de 95.98 meter van KAWE Runaway Deer kon het feest heel even losbarsten, Nederlands kampioen in de GN klasse. Tijdens het uitreiken van de beker waren teamleden al bezig de onderdelen te demonteren van Rocky, want het EK moest gereden worden. Bij terugkomst van Barend bij de truck lag alles al klaar en kon hij richting Hoeven om onderdelen op te halen. Na terugkomst kon het sleutelen beginnen en kwam er rond 23.45 uur weer geluid uit Rocky.

Europees Kampioenschap

Zondag was Europees Kampioenschapdag en in de ochtend was het rennen en vliegen. Rocky werd al vroeg opgehaald. Het EK wordt anders gereden, elke deelnemer krijgt 2 runs de kans om een full pull te rijden en mogen dan aantreden voor de pull off. Rond 12.30 uur begonnen 17 teams aan het EK. Toen Barend als nummer 5 mocht aantreden, hadden al de voorgangers een full pull gereden. Na het aanhaken toerde Barend Rocky op, tot grote schrik viel na de koppeling op te laten komen het toerental terug, maar Barend herpakte hem en reed een full pull. Ook nu zorgelijke blikken. In parc fermé bleek na controle, dat de hapering afkomstig was van de koppeling. Na alle runs mochten 14 teams door naar de finale. Nu kwam men niet verder dan rond de 88 meter. Toen Barend kwam gingen de vingers gekruist. Het toerental ging omhoog en met grote snelheid ging Rocky voor zijn laatste wedstrijd over de baan en stopte bij 94.97 meter. Het ene na het andere team vergreep zich aan de afstand, totdat Mud Patrol eindigde bij 98,11 meter en ons van de eerste plaats stootte. Verder kwam niemand ons voorbij. Een tweede plaats op het Europees Kampioenschap. We kunnen alleen maar trots zijn op deze prestatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief