Wall of Memories in De Bukehof trekt veel belangstelling van oud-leerlingen en -leerkrachten.
Wall of Memories in De Bukehof trekt veel belangstelling van oud-leerlingen en -leerkrachten. Foto: Fons Pijnen

Geslaagd reüniefeest basisschool De Bukehof

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Tweehonderd vierendertig oud- leerlingen en leerkrachten van basisschool De Bukehof kwamen vrijdagavond 14 september naar de grote reünie. De school vierde in mei met een feestweek voor de kinderen al het 50-jarig bestaan. De reünie is een afsluiting van dit jubileum. Op de pleinen, in de school en gymzaal zagen veel oud-bekenden elkaar weer na al die jaren. Opvallend veel uit de beginjaren.

De school had onder leiding van de leerkrachten Saskia Gerrits, Linda van Kuijk en oud-leerkracht Tineke Steegmans een goede organisatie neergezet. De inschrijvingen stroomden vooral de laatste weken binnen. Op het juf Liesbethplein zaten de huidige juffen en meneren aan tafels klaar om de reünisten van stikker en consumptiebonnen te voorzien. Op het pleinpodium kwamen de voormalige directeuren Johan Winnubst, Jos Dekkers en de huidige leider Manfred Werger aan het woord. Johan was in 1972 de opvolger van de overleden Jan van der Meer. “Ik maakte De Bukehof mee als groeischool. Ik wandelde vaak tussen al die gebouwen. Ik herinner me dat we ruim 500 kinderen op school hadden. ”Jos Dekkers naar wie ook een plein is vernoemd kwam hier in augustus 1980 vanuit de Mariaschool in Woensdrecht.” Ik zag de school juist krimpen en in de jaren ’90 waren er veel combiklassen. Ik was ook een tijdje tevens directeur van de Heilig Hartschool in Bosschenhoofd.’ Na 2000 gaat De Bukehof weer groeien. In 2006 neemt Manfred Werger het roer over.

Ontwikkeling

De ontwikkelingen op didactisch gebied vorderden snel mede als gevolg van de invoering van het Passend Onderwijs. Het gebouw werd flink gepimpt mede door hulp van ouders. Binnenkort worden de pleinen aangepakt. Manfred: ’De Bukehof kan wel 100 jaar worden hoor. Jullie allemaal hebben hieraan bijgedragen. In wezen is er niet zoveel veranderd. Het kind wordt al die jaren al vooropgesteld. En dat zal op De Bukehof altijd zo blijven. ”In de zaal begint dan band No Shoes te spelen. De drankjes verschijnen op de statafels. Bierbrouwerij Het Meuleneind uit Hoeven van oud-leerling Joost Dommisse schenkt het beste voor. De verhalen komen los. De hele oudervereniging is paraat aan de bar en bij het serveren van lekkere snacks en hapjes. Foto’s en selfies worden gemaakt. Contacten met oud-leerkrachten als de juffen Liesbeth, Tineke, Emma, de meneren Jos, Frans, Jan en met de huidige leerkrachten.

Wall of Memories

Om 20.30 uur gaat niet alleen het schoolgebouw open. Ook de monden van iedereen vallen open. Wat is de school van binnen mooi geworden. Prachtige kleurstelling. Mooie lokalen en ruimtes. Aan de muur van de lange gang is de Wall of Memories. Muren vol met foto’s van klassen, feesten, toernooien, schoolkampen etc. In de personeelskamer mappen vol met foto’s. Het wordt later en de sfeer wordt alsmaar gezelliger. De eindtijd wordt alsmaar later en later. Iedereen gaat met een heerlijk gevoel huiswaarts. En voor sommigen is dat nog beste aan aardig eindje rijden. Foto’s op Facebook en https://flic.kr/s/aHskHVNCA9



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief