De senioren van Blankershof worden opgehaald door de kinderen van De Linde.
De senioren van Blankershof worden opgehaald door de kinderen van De Linde. Foto: juf Vivianne van Dam

Volle feestweek jubileum OBS De Linde

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUD GASTEL - De hele vorige week stond op OBS De Linde in Oud Gastel in het teken van FEEST.

Alle 150 kinderen, juffen, meneren en uiteraard ook de ouders maakten het 40-jarig bestaan tot een onvergetelijke feestweek. Afgelopen vrijdag klonk dan ook massaal: ’Dit is nou typisch voor De Linde. ‘Samen school zijn met het èchte Linde-gevoel’.

Oprichting

De Linde werd in 1978 opgericht door een drietal fanatieke ouders. Het was in deze regio de tijd dat er naast de katholieke ook openbare scholen kwamen zoals ook in Oudenbosch met De Regenboog. Oud Gastel is als dorp dat ook best goed voorzien. Ouders kunnen kiezen uit twee verschillende scholen. Eerste directeur was de bekende Gerard Rabelink. Hij werd ook wethouder en is nu alweer heel wat jaren burgemeester van een grote gemeente in Zeeland.

Feestcomité

De school startte al een hele poos geleden met een feest comité waarin de juffen Petra, Moniek, Lidy, Vivianne en Simone een belangrijke rol kregen. ‘Samen met heel veel hulpouders is het enorm goed gelukt,’ zegt een blije Simone Theunis. “We hebben heel veel complimenten en warme reacties van ouders gekregen. Ook van de ouderen van Blankershof en het Pluspunt.” Maandag begon de feestschool met Let’s Swing. Met onder meer Charleston en Twist. De eindpresentatie op het plein mocht er zijn. Dinsdag kwamen de ouderen van Oud Gastel. Samen met de kinderen was er bingo, kaarten, oude liedjes zingen en nog veel meer. Vertederend om te zien. Woensdag een grote Vossenjacht en sprookjestocht. Donderdag was met de schoolreis naar De Efteling het hoogtepunt. Alle kinderen hebben genoten van deze heerlijke, zonnige dag. Het Drakenpakket smaakte goed. Vrijdag was heel speciaal en typisch voor De Linde. Deze afsluitende feestdag werd door de kinderen zelf georganiseerd. De groepen feestten door elkaar heen. Van kleuters tot groep 8. Dansen, knutselen, loom-bandjes maken, bouwen, vliegtuigjes vouwen. “Het was in éen woord geweldig,’ zegt directeur Marianne Fliervoet.

Reünie

Het feest voor de kinderen is achter de rug. Maar voor oud-leerlingen, leerkrachten, MR-,OR- en TSO-leden is er nog een grote reünie. Deze is op vrijdagavond 5 oktober vanaf 20.00 uur in GastelSfeer. In de Sfeerschuur komt onder meer een fototentoonstelling. De aanmeldingen stromen al binnen. Gerard Rabelink was een van de eersten. Ook mede-stichter van de school Ger van Zunderd komt met zijn gezin. Het begint om 20.00 uur. Het nieuwe schoolgebouw is te bewonderen. Inschrijvingen voor deze grote Linde-reünie is mogelijk via Facebook of de website lindeoudgastel.nl. Via Facebook krijgt men een link naar de site. Simone Theunis: ’We hopen heel veel oud-leerlingen en oud-collega’s te ontmoeten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief