Krokodil in vitrine Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch.
Krokodil in vitrine Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch. Foto: Charlotte de Vries

Kunstexpositie Charlotte de Vries nog hele maand te zien

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De twaalf kunstwerken die Charlotte de Vries voor het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch maakte, zijn nog de hele maand september te bewonderen. Liefhebbers kunnen een bod uitbrengen op de werken.

Charlotte de Vries liet zich inspireren door twaalf bijzondere voorwerpen in het Oudenbossche museum. Naast de kunstwerken vatte ze haar ontdekkingsreis samen in een begeleidend kunstboek. Op 7 september werd de bijzondere expositie van Charlotte geopend en werd haar boek gepresenteerd. In een opmerkelijke opstelling staan de werken geëxposeerd in combinatie met de museale objecten die er aan ten grondslag liggen. Dit biedt bezoekers een heel andere kijk op museumstukken.

Veiling

In het boek staan alle kunstwerken en museumobjecten afgebeeld, begeleid door wetenswaardigheden en een verbindend verhaal, dat als een rode draad door het boek loopt en de bijbehorende ontdekkingsreis vertelt. Dat maakt dit unieke museum-kunstboek tot een verrassende expeditiegids voor nieuwsgierige mensen.

De kunstwerken worden geveild middels biedlijsten. De opbrengst komt deels ten goede aan het museum.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief