Jubilaris Coert Doomen speelt zijn 150e wedstrijd in SC Gastel 1 onder toeziend oog van pupil van de week Quinten Magielsen (JO11-1).

Karakteroverwinning SC Gastel

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUD GASTEL - Het voorspel is geweest, de vriendschappelijke duels en poule wedstrijden in de bekercompetitie zijn voorbij. Vandaag begon de competitie in de derde klasse A voor SC Gastel met een thuisduel tegen Steenbergen.

Het team van trainer Johan van Batenburg en assistent Johan Palings bestond vandaag uit: Coert Doomen, Luc de Jong, Davey Forster, Richard Hamers, Marco van der Logt, Bart Aarssen, Sven Damen, Harm Lambregts, Mathijs Nagtzaam, Robin Dieriks, Sjoerd van den Eijnden, Jurgen Buuron, Mats Helmons, Bjorn Damen en Sjoerd Tielen, materiaalmannen Koos Marcus en Edwin Jongenelen, fysiotherapeut Laura van Mechelen en assistent scheidsrechter Patrick van Doormaal.

Eerst een antwoord op de lezersvraag in het vorige verslag: Welke broers scoorden vóór de gebroeders Damen in een officiële wedstrijd voor SC Gastel 1. Het antwoord van archivaris Jan Bosch: Toine en Peter van Hooijdonk in 1981 (Jong Ambon-SC Gastel 1-2).

De wedstrijd van vandaag

Steenbergen had blijkbaar goed huiswerk gedaan. Het wist namelijk SC Gastel vanaf het begin vast te zetten op eigen helft. De thuisploeg had het zeker in het begin van de wedstrijd lastig tegen de bezoekers uit Steenbergen. Veel slordigheden zorgden voor een onrustig wedstrijd beeld. Steenbergen wist een aantal malen met een bal net achter de verdediging van SC Gastel gevaarlijk voor de jubilerende doelman Coert Doomen te komen. Coert wist echter in zijn 150e wedstrijd in SC Gastel 1 zijn doel schoon te houden.

Nadat het tweede deel van de eerste helft een zekerder SC Gastel liet zien kon ook in de tweede helft de thuisploeg dit voortzetten. Het veldspel werd beter, de passes kwamen beter aan maar tot doelpunten leidde dit niet. Trainer Johan van Batenburg had het liefst zijn hele selectie opgesteld want iedereen in de ploeg was fit, scherp en gemotiveerd om de eerste competitiewedstrijd te spelen. Zoals vaker blijkt is de bank net zo belangrijk als de basis. Invaller Jurgen Buuron was hiervan het sprekende voorbeeld. In de 65e minuut werd de corner van Robin Dieriks door Sven Damen het doelgebied in gebracht. Jurgen was op het juiste moment op de juiste plaats en tikte de 1-0 achter de Steenbergse doelman. SC Gastel had op dat moment veldoverwicht maar Steenbergen weigerde te capituleren. Het werd een onverzettelijke wedstrijd van twee kanten. SC Gastel zag een aantal kansen smoren in het zestienmetergebied van Steenbergen. Sjoerd van de Eijnden knalde nog een bal op de paal. Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleeft de 1-0 op het scorebord. De eerste competitieoverwinning van SC Gastel 1 in seizoen 2018/2019 is een feit. Een nieuwe lezersvraag dient zich aan: welke SC Gastel 1 keeper hield zowel zijn 1e, 50e, 100e en 150e in de hoofdmacht van de club zijn doel schoon?

Volgende week wacht Victoria in Oudenbosch, de eerste Halderbergse derby van dit seizoen. Ook dan weer een jubilaris in de Gastelse ploeg; aanvoerder Luc de Jong speelt zijn 200e wedstrijd in SC Gastel 1. De Gastelse jubilerende spelers zullen in de loop van het seizoen in het zonnetje gezet worden door het SC Gastel bestuur.