Sem (L) en Wessel (R) startten op NK estafette.
Sem (L) en Wessel (R) startten op NK estafette. Foto: Hieronymus

Wessel Heijnemans en Sem Lazeroms starten op NK estafette zwemmen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUD GASTEL - De Koninklijk Nederlands Zwembond kon geen beter moment uitzoeken voor de Nederlandse estafettekampioenschappen voor de minioren en juniorenzwemmers. Tijdens de Worldcup Eindhoven waar de wereldtopzwemmers in actie komen in een speciaal voor dit event omgebouwd Pieter van de Hoogenbandbad is ook tijd ingeruimd voor de jongste estafettezwemmers van Nederland.

In de worldcupambiance in een prachtig uitgelicht zwemstadion met een professionele omlijsting mochten de jonge zwemmers laten zien waar ze toe in staat zijn. Per leeftijd mochten alleen de 20 snelste teams meedoen. Hieronymus was met maar liefst 3 teams aan de start. Het minioren jongensteam en de junioren jongens en mannen stonden in de landelijke top 20.

Onder leiding van coaches Steven Buijs, Monique van Loon en Hilly Brugmans maakte Storm Buijs, Wessel Heijnemans, Zoë de Jong, Lieke Konings, Sjoerd Koop, Sem Lazaroms, Félinn van Lienden, Julia van Loon, Gioia Rond, Teun van der Schrier, Jens van Sundert, Daan Trinh, Mirthe Vlegels en Delano van der Wegen hun opwachting bij de start.

Halderbergse zwemmers

In de estafetteteams zaten de Gastelse Hieronymuszwemmers Wessel Heijnemans en Sem Lazeroms.

De Hieronymuszwemmers zette in dit sterke startveld zeer goede prestaties op de klok. Naast individuele persoonlijke record gaat het bij een estafettekampioenschap natuurlijk om het klassement over 4 estafetteafstanden een echte teamprestatie.

De Hieronymus jongen Junioren 4 en later zwommen een stabiel kampioenschap en eindigde op een mooie 6de plaats. De Hieronymus jongens Minioren 6 en later werden ondanks het feit dat de 4 keer 50m wisselslag niet goed ging (en ze daarvoor een alternatieve tijd kregen) 13de.

Bij de meisjes was alleen het team junioren3 en later geplaatst. Met goede tijden en een paar erg mooie persoonlijke records kunnen deze jongedames ook terugkijken op een mooi kampioenschap. Ze hadden en bleven hiermee op de 20ste plek van Nederland.

Meer informatie

Complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles.

In de herfstvakantie is de zwem4daagse in zwembad de Stok, je kunt je inschrijven via: https://zwemvierdaagse.zpv-hieronymus.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief