Uitreiking CD Dedicatoria.
Uitreiking CD Dedicatoria. Foto: Didi Sponselee

CD release Hetty Sponselee verrassing tijdens afsluiting Cultuurmaand

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Op de prijsuitreiking van de Halderbergse Cultuurmaand hield Hetty Sponselee een warm pleidooi voor de activiteiten van Cultuur Oudenbosch. Als winnares van vorig jaar kwam zij vertellen dat ze haar gewonnen prijs heeft gedoneerd aan de Stichting Cultuur Oudenbosch.

Daarmee heeft ze de voortgang van de Stichting gered en het mogelijk gemaakt dat ook dit jaar er weer een serie kapelconcerten van concertgebouw kwaliteit kan wordt georganiseerd. Bent u nieuwsgierig naar deze concerten, neem dan een kijkje op de website www.cultuuroudenbosch.nl.

Tot ieders grote verrassing presenteerde Hetty Sponselee als afscheid van haar Cultuurprijs haar eerste eigen solo-cd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Gé Bijvoet van Dutz Studio in Oudenbosch. Na de 12 cd’s met onder andere Sheila Conolly waarop Hetty de pianopartijen voor haar rekening neemt, werd het tijd voor een eigen solo-cd. Verspreid over 5 jaar heeft Gé Bijvoet als producer met Hetty Sponselee aan deze cd gewerkt. De cd ‘Dedicatoria’ is een eerbetoon aan vroeger en omvat werken van onder meer Debussy, Bach, Chopin, Brahms en Granados. Het titelwerk Dedication is een jeugdstukje van Granados en is opgedragen aan Hetty’s ouders.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief