L: Wim v.d. Enden met echtgenote; M: Burg. Vonk; R; Echtgenote v. Son en Rien v. Son na uitreiking gouden spelden.
L: Wim v.d. Enden met echtgenote; M: Burg. Vonk; R; Echtgenote v. Son en Rien v. Son na uitreiking gouden spelden. Foto: koorlid

Gouden jubileum voor twee koorleden van het Oudenbosch'Mannenkoor.

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De twee Gouden Jubilarissen, Rien van Son en Wim van den Enden werden op vrijdagavond 12 oktober met twee prachtige oude auto's voorgereden bij zaal Fidei et Arti te Oudenbosch. Hier werden zij met applaus ontvangen door hun mede koorleden die een erehaag voor hen en hun familieleden vormden.

Maar liefst 50 jaar lid zijn van een koor is niet niks. Dat bleek wel uit het feit dat koor-en bestuursleden hun jubilarissen een mooie feestavond bezorgden. Verdiend, dat zeker, want na hun eerste zangersjaren in het jeugdkoor, traden Rien en Wim op 23 en 24 jarige leeftijd toe tot het grote Mannenkoor waaraan zij nu nog steeds hun stemmen lenen.

Zeker hebben zij zich in al die gouden jaren zeer bijzonder verdienstelijk gemaakt en zijn al snel toegetreden tot het bestuur. Rien, eerst als secretaris, werd opvolger van voorzitter Jan Mollen, oom van de huidige wethouder Jan Mollen. Ruim 40 jaren, heeft hij dit volgehouden. Daarnaast zette hij zich met volle aandacht in voor het wel en wee van het koor. Concertreizen naar het buitenland werden tot in de puntjes geregeld en een groot succes. De festiviteiten rond het koor, het 60-, 75- en 100 jarig bestaan werd groots gevierd mede dankzij de beide jubilarissen.

Wim van den Enden ontfermt zich jarenlang over de bijzondere gasten die de vele concerten opluisteren. Vooral bij het kerstconcert was en is Wim onmisbaar en zorgt hij dat het de solisten aan niets ontbreekt. Bijzonder was ook de sfeervolle verlichting die hij regelde tijdens b.v. de kerstconcerten. Zijn stem in het koor was een waardevolle stem die een sterke inbreng had in de organisatie van vele evenementen. Als 1e tenor is hij ook een onmisbare stem in het OMK.

Voor dit alles hebben bestuur en koorleden vrijdagavond jongstleden dan ook een een feestelijke avond in elkaar gezet.

Gouden speld

Na ontvangst van familie en vrienden van de jubilarissen werd onder het genot van koffie en gebak en een toespraak van de voorzitter, een bonte avond gehouden. Zangeres 'Nicole' uit Hoeven bracht nostalgische en Brabantse liedjes, koorlid Pierre van Hal bracht als Pierreke een hilarische tonpraot ten tonele die menig lachsalvo aan de aanwezigen ontlokte. Troubadour 'Cornelius' eveneens koorlid, zong, zichzelf begeleidend op gitaar, liedjes uit de goede oude tijd 1983-1985, de tijd van jongerensociëteit Try.

Het hoogtepunt was echter de uitreiking van de Gouden Speld van verdienste van het Oudenbosch'Mannenkoor, uitgereikt en opgespeld bij de beide heren door de burgemeester van Halderberge, mevrouw Vonk. Met een zeer persoonlijke toespraak feliciteerde zij de heren met hun gouden jubileum. Vanuit het Mannenkoor ontvingen Rien en Wim nog een mooie pen met inscriptie en werden hun dames in de bloemetjes gezet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief