Sint te paard Hoeven.
Sint te paard Hoeven. Foto: J. Vriens

Intocht Sinterklaas in Hoeven

Sport en vereniging

HOEVEN - Ook dit jaar maakt Sint Nicolaas de dag na zijn aankomst in Nederland zijn opwachting in Hoeven. Op zondag 18 november a.s. komt hij met zijn Pieten ons dorp met een bezoek vereren.

Sint Nicolaas wordt om 11.00 uur met een groot visueel spektakel bij “Centrum Bovendonk” welkom geheten door een vertegenwoordiger van de gemeente Halderberge. Onder begeleiding van van de fanfare “St. Caecilia” vertrekt de Sint om 11.30 uur vanaf “Centrum Bovendonk” voor een rondgang door Hoeven, waarbij de aankomst in “Het Kompas” tussen 12.30-13.00 uur is. De route is als volgt: Centrum Bovendonk, Bovendonksestraat, Pres. Hopstakenlaan, Pres. Van Rijenlaan, Drossaardenblok, Pres. Hopstakenlaan, Achter ’t Hof, Julianastraat, Bovenstraat, Het Kompas.

Tussen 14.00-16.00 uur ontvangt Sint Nicolaas in gemeenschapshuis “Het Kompas” de kinderen tot en met groep 4, zodat de kinderen Sint Nicolaas een handje kunnen geven. De Sint heeft voor alle kinderen een leuke verrassing. Tijdens deze middag voeren de Pieten diverse (dans)acts op en worden er spelletjes gespeeld.

Mocht door slecht weer de rondgang door het dorp geen doorgang vinden, dan wordt na de ontvangst bij Centrum Bovendonk direct naar Het Kompas gereden.

Indien er wijken of verenigingen zijn die het ook leuk vinden dat de Pieten hen een bezoekje komt brengen of meer informatie willen dan kunnen zij contact opnemen met Mariska Jonker (0165-504380) van de Sint Nicolaasstichting Hoeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief