Het horecadrietal is nu nog druk aan het klussen en hoopt dit jaar het resultaat te kunnen laten zien. FOTO ELS ROMMERS
Het horecadrietal is nu nog druk aan het klussen en hoopt dit jaar het resultaat te kunnen laten zien. FOTO ELS ROMMERS Foto: Els Rommers

HAPfabriek gaat verder in station Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus algemeen

BOSSCHENHOOFD – Men neme een grote dosis horecapassie, voeg er een flinke scheut lef aan toe, meng dit met een mix van doorzettingsvermogen, visie en creativiteit en breng het ten slotte op smaak met een subtiel snufje eigenzinnigheid. Zie daar het recept voor Hapfabriek, een jonge onderneming die er dit jaar met de Halderbergse Startersprijs vandoor ging. Eigenaren Joleine, Sabine en Chantal geven een exclusief kijkje in hun keuken.

Drie levenslustige jonge vrouwen verschijnen keurig op het afgesproken tijdstip bij het pand dat nog maar net in hun bezit is. Want zusjes Joleine en Sabine Thijs en vriendin Chantal Koevoets hebben het oude stationsgebouw in Bosschenhoofd gekocht. Ruimte om te zitten is er nog maar amper, maar dat geeft niet, want daar is toch geen tijd voor. "Sinds onze oprichting hebben we via mond-op-mondreclame al veel opdrachten gekregen, maar nu we de Startersprijs hebben gewonnen, staat de telefoon niet meer stil", geeft het drietal aan.

Inspiratie
Waar anderen wel drie keer nadenken voor ze met familie of vrienden een bedrijf oprichten, hebben Joleine, Sabine en Chantal geen moment geaarzeld. Wel hadden ze een paar jaar nodig om naar de grote stap toe te groeien. In 2015 was het dan eindelijk zover en opende Hapfabriek haar deuren. "Het is heerlijk om onze eigen horeca-ideeën in de praktijk te kunnen brengen", zegt Sabine. "Tijdens de jaren dat we zelf werkzaam waren in de horeca, kregen we al een duidelijk beeld van hoe anders wij de dingen zouden aanpakken. Ook haalden we inspiratie uit onze stedentrips. Al die indrukken verwerken we nu in onze hapjes en maaltijden. Ieder van ons heeft een eigen kracht en inbreng, waardoor we elkaar versterken."

Eigen twist

Wat maakt Hapfabriek en hun oprichters nou zo speciaal? "We bieden een compleet plaatje. Door de combinatie van smaak, presentatie, versheid, onze eigen twist en onze passie die je in alles proeft, wordt het een ware beleving", beantwoordt Joleine die vraag. "Als wij bijvoorbeeld een BBQ mogen verzorgen, krijgt de opdrachtgever geen standaard vleesschotel met huzarensalade maar een heerlijke, verrassende variant daarop die alle smaakpapillen in vervoering brengt. We hebben een duidelijke huisstijl: natuurlijk, stoer en robuust. Die kenmerken zie je ook terug in onze producten, zoals onze brute broodjes die we nu al niet aangesleept krijgen."

Tijdmanagement
De dames hebben het er dus druk mee. Desalniettemin hebben ze alle drie daarnaast vooralsnog een andere baan. "Hoewel we er vooraf alle vertrouwen in hadden, konden we natuurlijk niet voorzien hoe goed ons concept zou aanslaan", geeft Chantal te kennen. Hun eerste opdracht staat hen nog duidelijk bij. "Een basisschool bestelde 11 broodjes. Die hebben we gezamenlijk bereid én afgeleverd", lacht Sabine. "Een paar weken later kregen we al een aanvraag voor een tweedaagse bruiloft in de Ardennen om daar de complete catering te verzorgen."

Proeflokaal
Drie jaar later is het goochelen met tijd, want naast alle orders die ze krijgen, willen ze ook het interieur van het stationsgebouw een metamorfose geven. "Als het meezit, zijn we voor de kerst klaar", spreken ze hun hoop uit. "Dit wordt een proeflokaal annex ontmoetingsruimte. Mensen kunnen hier lekkere broodjes, hapjes en maaltijden eten of afhalen. Daarvoor werken we samen met lokale ondernemers. De omwonenden zijn alvast heel enthousiast. Zij vinden het heerlijk dat er leven in de brouwerij komt. Dat is ook één van de redenen waarom we de startersprijs hebben gewonnen. Waar we overigens superblij mee zijn. Die waardering is toch de kers op de taart!"

Joleine, Sabine en Chantal zijn op zoek naar oude foto's van Bosschenhoofd. Reacties graag naar info@hapfabriek.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief