De workshops voor leerlingen van bs TalenTe zijn weer gestart. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
De workshops voor leerlingen van bs TalenTe zijn weer gestart. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

De Martwienkel bestaat 5 jaar

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De Martwienkel in Oud Gastel, dagbesteding voor mensen met een beperking, bestaat op 15 november exact 5 jaar. Aangezien deze dagbesteding ondergebracht is in een winkel waar tweedehands goederen en zelfgemaakte (cadeau-)artikelen gemaakt worden, is besloten om dit heuglijke feit samen met de klanten te gaan vieren.

In de week van 13 t/m 17 november is het de gehele week feest met tal van activiteiten, acties en aanbiedingen zoals gratis grabbelen voor de kleintjes, extra korting op kleding, boeken, platen, dvd’s, schilderijen en vele andere artikelen en is er gratis koffie/thee met wat lekkers. Bovendien - zo lang de voorraad strekt - is er voor elke betalende klant een zelfgemaakte attentie! De opbrengst van de verkoop van de artikelen komt uiteraard geheel ten goede aan het in stand houden van deze dagbesteding.

Workshop

De Martwienkel is bovendien weer samen met basisschool TalenTe gestart met een wekelijkse workshop. Elke donderdagmiddag komen vier kinderen een kijkje nemen bij de dagbesteding en in de winkel. Ze krijgen daarbij een rondleiding met tekst en uitleg, ranja met een traktatie en gaan samen met de zorgcliënten ‘aan de knutsel’. Het knutselwerkje mag uiteraard mee naar huis worden genomen. Deze wekelijkse ontmoeting tussen basisschoolleerlingen en zorgcliënten wordt door zowel TalenTe als de Martwienkel als zeer waardevol ervaren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief