Opbrengst rondje wijk
Opbrengst rondje wijk Foto: J. Buddenberg

Kinderen basisschool de Klinkert zetten zich in voor NSGK

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Ieder kind verdient een kans, dat vinden ook de kinderen van basisschool de Klinkert in Oudenbosch. Onder toeziend oog van Joëlla Buddenberg en Mijntje Mol hebben zij met zijn allen een actie opgezet om geld in te zamelen voor het NSGK. Dit doen zij door lege statiegeldflessen in te leveren op school zodat het geld wat daaruit voort vloeit gedoneerd kan worden aan het NSGK!

Wij mogen met trots melden dat de actie in 2017 meer dan 900 flessen heeft opgeleverd! Ook dit jaar is er een vliegende start gemaakt, en wij zijn dan ook héél trots op alle kinderen, ouders, leerkrachten, familie en vrienden die deze actie een warm hart toedragen!

Gewoon kind zijn

In onze samenleving staan kinderen en jongeren met een handicap vaak aan de zijlijn. Ze gaan naar aparte scholen, of gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, sporten en werken, samen met hun niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Collecteweek

Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Oudenbosch en Hoeven komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind), van 12 t/m 17 november 2018.

Voor meer informatie of doneren van flessen kunt u contact opnemen met Joëlla Buddenberg: buddenbergjoella@gmail.com of Mijntje Mol: mijntjemol@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief