De deelnemers genoten met volle teugen van de culinaire uitspattingen. FOTO HOEVEN AAN DE KOOK
De deelnemers genoten met volle teugen van de culinaire uitspattingen. FOTO HOEVEN AAN DE KOOK Foto: Hoeven aan de Kook

Recordaantal voor topeditie van Hoeven aan de Kook

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - Zaterdag beleefde Hoeven de tweede editie van het unieke en culinaire evenement Hoeven aan de Kook. Op verschillende locaties in het dorp werd in wisselende samenstelling genoten van een drie gangen verrassingsmenu dat de 78 deelnemers voor elkaar bereidde. De avond werd afgesloten met een borrel bij het Hart van Hoeven.

Er hadden zich maar liefst 39 koppels aangemeld, wat betekent dat er op 13 locaties een voorgerecht, op 13 locaties een hoofdgerecht en op 13 locaties een nagerecht werd gegeten. Het koppel dat een gerecht kookte ontving 2 andere koppels aan tafel en na afloop ging iedereen naar een volgend adres.

Lokale ondernemers

Diverse lokale ondernemers droegen hun steentje bij door onder andere de amuse en de hapjes tijdens de aansluitende borrel te sponsoren, korting te geven op de ingrediënten en mooie wijnen te selecteren zodat iedereen de hele avond dezelfde wijn kon drinken. Kort voor aanvang van een gang kregen deelnemers een verzegelde enveloppe met hierin het adres van de volgende gang. Op het briefje in de gouden enveloppe stonden bewust geen namen, maar alleen adressen. Tot het moment dat de voordeur open ging was het daardoor spannend.

Borrel

Jong en oud is bij elkaar over de vloer gekomen en meerdere keren kwam het voor dat mensen elkaar echt nog helemaal niet kende. Na het voor- en hoofdgerecht verplaatsten alle deelnemers zich kriskras per fiets door het dorp, onderweg naar de volgende gang. Na de laatste gang kwamen alle deelnemers naar het Hart van Hoeven waar onder het genot van een borrel werd nagepraat. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief