Lidl kreeg toestemming voor de aanleg voor een ontsluitingsweg tussen de Gastelseweg en Blauwhekken. FOTO GOOGLE MAPS
Lidl kreeg toestemming voor de aanleg voor een ontsluitingsweg tussen de Gastelseweg en Blauwhekken. FOTO GOOGLE MAPS (Foto: Google Maps )

Procedure ontsluitingsweg Lidl opnieuw van start

  algemeen

OUD GASTEL - De procedure om een ontsluitingsweg bij het nieuwe distributiecentrum van Lidl op Borchwerf II mogelijk te maken gaat opnieuw van start. Er was al groen licht voor gegeven, maar de Raad van State oordeelde dat er sprake is van een vormfout. Wethouder Hans Wierikx erkent de fout: "Aan ons de taak om dit goed te corrigeren. Daarom gaat de procedure opnieuw in werking."


Begin september van dit jaar werd bekend dat de eventuele aanleg van een ontsluitingsweg tussen de Gastelseweg en Blauwhekken op Borchwerf II een fikse vertraging op zou lopen. Lidl opent in april volgend jaar een distributiecentrum op het industrieterrein Tussen Roosendaal en Oud Gastel en wil een ontsluitingsweg, met name voor het vrachtverkeer. De ondernemersvereniging is daar echter van meet af aan faliekant tegen geweest en stapte met succes naar de rechter. De Raad van State oordeelde twee maanden geleden namelijk dat er sprake is geweest van een vormfout en stelde dat de gemeente Halderberge en de supermarktgigant de hele procedure opnieuw moeten doen.

Reguliere route
De Duitse supermarktketen vroeg toestemming voor de aanleg voor een ontsluitingsweg van zo'n halve kilometer tussen de Gastelseweg en Blauwhekken. De gemeente Halderberge gaf hiervoor toestemming. Dit tot grote woede en frustratie van lokale ondernemers die zijn verenigd in ondernemersvereniging Borchwerf II. Zij zijn naar eigen zeggen niet tegen de komst van het distributiecentrum, maar wel faliekant tegen de ontsluitingsweg die Lidl voor ogen heft. Volgens de ondernemers zorgt dit voor onveilige situaties, terwijl de vrachtwagens wat hen betreft gewoon de reguliere route kunnen volgen. Om die reden zou de gewenste ontsluitingsweg helemaal niet nodig zijn.

Vormfout
Om de komst van de nieuwe weg tegen te houden, heeft Ondernemersvereniging Borchwerf II een juridische procedure aangespannen. Het verweer kwam tot aan de Raad van State. Deze heeft in september bepaald dat er een vormfout in de procedure heeft gezeten. De publicatie van het voorgenomen besluit is niet juist gepubliceerd. De Raad van State was daardoor van mening dat niet iedereen de plannen in heeft kunnen zien. "Ons ons de taak om deze fout te herstellen en om die reden gaat de hele procedure opnieuw van start', zo zegt wethouder Hans Wierikx desgevraagd. Hij betreurt de wijze waarop een en ander gegaan is. Ook het feit dat er vertraging is opgetreden, vindt hij jammer. De gemeenteraad gaat zich opnieuw uitspreken over het plan waarna het plan op de juiste wijze ter inzage komt te liggen tot medio januari. "'Uiteraard verwachten wij na deze kwestie een aantal bezwaren op dit plan. Deze gaan op de juiste wijze behandeld worden", besluit hij.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief