Van links naar rechts Mehretab Yemane, Aklilu Semerab, Ad Koremans en Ernie van Elteren.
Van links naar rechts Mehretab Yemane, Aklilu Semerab, Ad Koremans en Ernie van Elteren. (Foto: Christian Traets)

Vier deelnemers leerwerktraject sociale innovatie krijgen jaarcontract

OUDENBOSCH - Na een intensief leerwerktraject van ruim zes maanden, hebben vier inwoners uit de regio West-Brabant vrijdag een jaarcontract aangeboden gekregen om aan de slag te gaan als logistiek medewerker.


Het gaat om Ad Koremans uit Oudenbosch, Ernie van Elteren uit Etten-Leur, en Aklilu Semerab Araya en Mehretab Yemane Ogbamichael, beide uit Zevenbergen. 

Het traject is het resultaat van een sociale innovatie waarin de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert (verenigd in het Werkplein Hart van West-Brabant), WVS en Randstad samenwerken. Het doel van deze samenwerking is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt langdurig werk te bieden, met de zekerheid van tenminste een jaar. 

Het initiatief is in maart van start gegaan. De ambitie is om na een jaar ten minste dertig mensen een jaarcontract te bieden, voorafgegaan door een leerwerktraject op maat.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief