Amusant Gastels wordt wederom in St. Laurentiuskerk van Oud Gastel gehouden.
Amusant Gastels wordt wederom in St. Laurentiuskerk van Oud Gastel gehouden.

10e editie van Amusant Gastels

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OUD GASTEL - De mooie neogotische St. Laurentiuskerk van Oud Gastel is ook dit jaar op 8 december weer het toneel van de 10de editie Amusant Gastels van de fanfare. Het thema van de avond is 'Back to the future' waarin ook nummers uit vroegere edities van Amusant weer op de standaard staan.

Met man en macht is weer van alles georganiseerd worden om de 700 verwachtte toeschouwers een waar spektakel voor te schotelen. Licht en geluid worden door technisch bekwame mensen verzorgd.

De leden van Spelenderwijz, bestaande uit basisschoolleerlingen, leden van ons eigen opleidingsorkest Eigenwijz en aangevuld met hun opleiders uit het grote orkest, openen deze avond om 19.30 uur. Zij spelen onder leiding van Rumon Hagenaars die ook bij Gastels Fanfare als trompettist zijn mannetje staat.

Vanaf 20.00 uur neemt het Fanfareorkest een aanvang met het hoofdprogramma.

Gastels Fanfare staat dit jaar tijdens Amusant voor de laatste keer onder leiding van Richard Schroevers, die natuurlijk ook extra van deze jubileum - editie wil gaan genieten.

Deze 10de keer zijn de solisten Rolf van Rijsbergen en Pauline Dubois. Geboren Gastelaar Rolf van Rijsbergen is al meermaals aanwezig geweest bij Amusant Gastels. Ook dit keer is hij weer van de partij! Rolf maakte furore als musicalster in onder meer Cyrano, Evita, Titanic en theatershows in De Efteling. In veel voorstellingen zong hij samen met mezzosopraan Pauline du Bois en samen komen ze uit in de Abba-bootleg groep Voulez Vous. Pauline du Bois studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie waar ze afstudeerde met een specialisatie in Moderne dans, Jazz en Tap dans. Ze kreeg zanglessen van Jeanne Companjen en Maria Rondèl.Ze speelde in de musicals Romeo & Julia, Alladin de musical, The Dancing Queens, Grease, De Efteling Sprookjesshow, West Side Story, Pumpboys & Dinettes en Madley Vocals on Route. Naast uitvoerend artiest is Pauline ook werkzaam als docente en choreografe bij onder andere de Rotterdamse Dansacademie, Holland Dance Festival in de vakken Jazz, Tap, Modern en Show-Musical dans.

Als koor is dit jaar Blendit uitgenodigd dat onder leiding staat van Jordan Roy. Jordan Roy is de oprichter van het koor en opgegroeid in Rotterdam. Hij is afgestudeerd aan Codarts, en heeft al veel optredens op zijn naam staan met o.a. Glennis Grace en Ilse de Lange. Drie jaar geleden heeft hij een zangschool opgericht. Hij houdt ervan om dansbare pop muziek te luisteren en zelf te maken. Jordan werd vaak gevraagd voor tv optredens en bij de finale van The Voice kids werd hem gevraagd of hij binnen 1 week tijd een koor kon leveren van enthousiaste mensen. Hierdoor ontstond bij hem het idee om audities te gaan houden voor zangers en zangeressen die graag in een koor of groep wilden zingen, zodat hij altijd zelf een koor had wat hij direct kon laten optreden. Dit was het begin van Blendit. Een groep van een 12-tal gedreven zangers en zangeressen dat veelal covers zingt maar hier wel een eigen twist aan weet te geven. Ze werken dit jaar voor de 2de keer mee aan Amusant Gastels. Jordan Roy heeft zelf samen met twee vriendinnen de groep Adlicious opgericht en heeft zich daarmee weten te plaatsen tot de finale van de X Factor in 2011. Onlangs was hij op RTL4 te zien als zangcoach in het programma The Talent Project. Uit dit projekt gaf zangeres Anouk ook aan graag deze Amusant Gastels dee; te nemen. Verder wordt er door Jordan hard gerepeteerd voor de theatertour Freedom met muziek van George Michael die in een 40 tal theaters door heel Nederland te zien zal zijn.

En dan is er nog het Circus Woenzini dat met speciale acts en dans het plaatje deze editie van Amusant Gastels tot een waar feestje zal maken. Dit familie Circus wordt nu ook aan iedereen voorgesteld. In Frankrijk, tijdens een vakantie werden circuslessen aangeboden als animatie en men bleek hier zoveel gevoel voor te hebben, dat de familie ook beroepsmatig is blijven spelen en is hun liefde voor de verschillende acts gaan leven en groeien. De Waanzinnige Woenzini's waren geboren. In Breda was niet veel mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en zodoende zijn ze op jongleerdagen en festivals terecht gekomen. Ze geven ook workshops en scholingen van Circomundo Kay Fou en de Mime Studio. Hun gepassioneerde hobby is in september 2004 uitgegroeid tot het starten van Jeugdcircus Woenzini Breda, en deze groep geweldige mensen zal deze avond aanwezig zijn.

Heeft u al kaartjes? Tickets zijn verkrijgbaar bij de Martwienkel, Onder de Toren of via amusantgastels2018@gastelsfanfare.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief