Men wil een goede en veilige aansluiting met de N640.
Men wil een goede en veilige aansluiting met de N640. (Foto: Google Maps)

Plan St. Janstraat krijgt vorm dankzij brede samenwerking

  algemeen

HOEVEN - De eerste ideeën voor de herinrichting van de St. Janstraat in Hoeven zijn gerezen. Bewoners, gebruikers, ondernemers en andere betrokkenen zoals de SamenStichting, scholen, de kerk, de gemeente, de politie en landbouworganisaties hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een breedgedragen plan voor de winkelstraat van het dorp. Nu de eerste wensen kenbaar gemaakt zijn, kan daarop voortgeborduurd worden.


De betrokken partijen hebben als doelstelling om van de St. Janstraat een veilige straat te maken waar het goed vertoeven is met voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers, maar ook voldoende parkeergelegenheden voor auto's en fietsen. "Daarnaast willen we een straat met de sfeer, uitstraling en karakter van een dorp met voldoende onderhoudsvrij of goed onderhouden groen en ruimte voor evenementen op het Raadhuisplein, stijlvol straatmeubilair en een goede aansluiting op het mooie Bovendonk. De St. Janstraat moet de functie van Hart van Hoeven behouden maar liever nog versterken!", aldus voorzitters Jan Sips en Arjan de Wildt.

De St. Janstraat moet wat de betrokkenen betreft autoluw worden met meer ruimte bieden aan fietsers en voetgangers. Ruimte voor een terras, een extra breed trottoir en dus smalle straat, een groene haag voor extra groen en het voorkomen van foutparkeren. Tevens wil men een goede en veilige aansluiting met de N640 en de route van de N640 naar de Hofstraat aangeven via bebording om te voorkomen verkeer onnodig door de winkelstraat rijdt.

Keienpomp

De locatie van de Keienpomp ter hoogte van het Hart van Hoeven moet een rustplek worden voor voetgangers en fietsers. Het plan is tevens om weer water uit de pomp te laten komen. Het Raadhuisplein moet ingericht worden als evenementenplein met een groene uitstraling. Het parkeerverkeer mag één richting gaan rijden en met verrijdbare plantenbakken pleit men voor flexibiliteit. Wat de werkgroep betreft moet het al dan niet behouden van de blauwe zone opnieuw bekeken worden, evenals de parkeerdruk die Action met zich meebrengt.

Kerk

Bij De Halderberg mogen de drempels verdwijnen, moet er een groene uitstraling gerealiseerd worden en kan er extra parkeerruimte gecreëerd worden. Het plein voor de kerk wordt door de werkgroep aangemerkt als een unieke en markante plein waar middels meer groen meer sfeer gecreëerd mag worden. Ook zou er ruimte voor een terras moeten komen. De kop van de St. Janstraat moet voor meer verbinding met Bovendonk zorgen. Ook pleit men voor een pleinidee met verblijfsfunctie. Het is nu aan de gemeente Halderberge om een besluit te nemen.

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief