Tim Helmons behaalde brons op het NK Karate in Zoetermeer.
Tim Helmons behaalde brons op het NK Karate in Zoetermeer.

Brons op NK Karate voor Tim Helmons

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op zaterdag 24 november hield de KBN (Karate-do Bond Nederland) het NK U21 (Het Nederlands Kampioenschap Karate Onder 21 jaar) in Zoetermeer.

Tim Helmons uit Oud Gastel deed hieraan mee en kwam uit in de klasse Cadetten Jongens 14 - 15 jaar onder 57 kg. Een poule met zeer ervaren deelnemers en kampioenen.
Tim is eind september 14 geworden, dus deze poule is nog nieuw voor hem. Hij was zaterdag de jongste en de lichtste in zijn poule. Een hele uitdaging.

Vol goede moed en gedrevenheid begon Tim aan zijn eerste wedstrijd. Het was een mooie strijd die helaas werd gewonnen door de tegenstander.

Deze verloren partij bracht hem echter niet van de wijs en vol strijdlust en gedrevenheid ging Tim door. Er volgden prachtige wedstrijden die hij op overtuigende wijze won, met een mooie derde plaats als eindresultaat. Tim mag heel trots zijn op deze prestatie!

Tim bereidt zich nu voor op de laatste twee grote internationale toernooien van dit jaar.

Zaterdag 1 december zal hij meedoen aan the Battle of the Teams in Rotterdam, waar in teamverband zal worden gestreden. Zaterdag 15 december volgt de Sittard Cup.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief