De drumgroep laat hun vorderingen horen tijdens de gezellige bijeenkomst van vrijwilligers en bezoekers. FOTO CASPAR VERSLUIS
De drumgroep laat hun vorderingen horen tijdens de gezellige bijeenkomst van vrijwilligers en bezoekers. FOTO CASPAR VERSLUIS Foto: Caspar Versluis

Ontmoetingshuis 't Stoofje beleeft een mooie ontmoetingsdag

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Voor alle vrijwilligers en bezoekers was er afgelopen zondagmiddag gelegenheid om met elkaar bij te praten. De gastmensen, die anders altijd voor ’t praatje en de koffie en thee zorgen, konden dit keer ook aandacht hebben voor elkaar.

Een breed scala aan vrijwilligers ontmoetten elkaar, vanuit de kringloopwinkel, praathuis, drummen, gastmensen, de ‘klusjesmensen’. ‘Eenmalige vrijwilligers’ van Innerwheel zorgden voor ’t natje en ’t droogje en Co Vergouwen was bereid om voor de muzikale omlijsting te zorgen. Dit werd enorm gewaardeerd.

Drummen

Er is eerder dit jaar op de donderdagochtend een drumgroep gestart op ’t Stoofje. Muziek verbindt en vanuit allerlei landen en culturen proberen we ritmes te pakken en ons eigen te maken. De drumgroep liet zondagmiddag horen hoe ver hun vorderingen waren.

Verbouwing

Deze vrijwilliger dag was niet in de huiskamer van ’t Stoofje omdat deze te klein is om de 70 vrijwilligers en bezoekers te ontvangen, we hebben gebruik kunnen maken van de zaal onder de Basiliek. De verbouwing die eerder dit jaar gestart is, is nog niet afgerond. Het dak zit er op en de vloer is gestort. Er is hard gewerkt om er een mooie kerstmarkt te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar gebruik maken van een grotere huiskamer.

Activiteiten

Momenteel staan er weer veel activiteiten op de agenda buiten de zes dagen in de week waarbij ’t Stoofje geopend is voor een bakje koffie of thee. We vieren surpriseavond op 5 december. Er is een heuse kerstmarkt op nummer 17, op woensdag- vrijdag en zaterdagmiddag van 13.30-15.30 uur. En juist tijdens de feestdagen, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag zijn we ook geopend tussen 14.00-16.00 uur omdat dan samen komen ook belangrijk is.

Wilt u aansluiten bij activiteiten of eens meedoen aan het praatje aan de huiskamertafel, voelt u welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief