Foto: Vera de Geus

Afhalen documenten voortaan zonder afspraak

  algemeen

HALDERBERGE - Vanaf deze week is het niet meer nodig om een afspraak te maken voor het afhalen van een rijbewijs, identiteitskaart, paspoort, gezondheidsverklaring of gehandicaptenparkeerkaart. Er is een speciale snelbalie ingericht in het gemeentehuis met ruime openingstijden. "Weer een stukje service naar onze inwoners toe", zegt een verheugde wethouder Jan Mollen.


Volgens wethouder Jan Mollen vinden veel inwoners het niet altijd prettig dat het afhalen van bepaalde documenten enkel en alleen op afspraak kan. "Bijvoorbeeld bij de aanvraag van een gezondheidsverklaring, kan het gebeuren dat mensen eerst twee afspraken moeten maken voor de aanvraag en het afhalen om later hetzelfde te doen als de aanvraag voor een rijbewijs is goedgekeurd. Daarom hebben wij besloten om een snelbalie in de hal van het gemeentehuis in te richten waar mensen het afhalen zonder afspraak kunnen doen", aldus Mollen die benadrukt dat de aanvraag zelf wel op afspraak dient te gebeuren.

Behoefte

De gemeente Halderberge is recent gestart met een pilot om paspoorten en id-bewijzen thuis voor vijf euro te laten bezorgen. "De snelbalie is echter geen pilot, dat gaan we gewoon doen, omdat wij de overtuiging hebben dat we hiermee in een grote behoefte voldoen. Zeker omdat de openingstijden van deze balie gelijk zijn aan de openingstijden van het gemeentehuis in Oudenbosch. Daarmee is er altijd wel een moment in de week om even binnen te lopen", zo besluit Mollen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief