Winterlicht krijgt een vervolg op zaterdag 15 december. FOTO PETER BRAAKMANN
Winterlicht krijgt een vervolg op zaterdag 15 december. FOTO PETER BRAAKMANN (Foto: Peter Braakmann)

Winterlicht gaat Hoeven opnieuw betoveren

  algemeen

HOEVEN - Winterlicht krijgt een vervolg! Het sfeervolle evenement dat vorig jaar, ondanks het slecht weer, honderden mensen op de been kreeg, krijgt een tweede editie op zaterdag 15 december. De lampionnenoptocht wordt afgesloten met een lichtshow op het kerkplein.

"Vorig jaar waren er ondanks het slechte weer maar liefst 160 deelnemende kinderen aan de lampionnenoptocht. Met de begeleiding door ouders en grootouders bestond de totale stoet zeker uit 400 mensen", zo weet Van Heijningen van het Oranjecomité te vertellen. "Gezien de positieve reacties van vorig jaar verwachten we dit jaar nog meer animo voor Winterlicht. Het kerkplein was vorig jaar al bijna te klein, dus dit jaar sluiten we straat af en betrekken deze tijdelijk bij het plein", zo vertelt hij enthousiast.


Schat van Pagnevaart
Gezien de geweldige reacties, kon het Oranjecomité bijna niet anders dan een tweede editie te houden. En dat gaat gebeuren! Op zaterdag 15 december staat het vervolg van Winterlicht gepland. "Er is weer een lampionnenoptocht die eindigt op het kerkplein. Langs de route en op het kerkplein is er weer muzikale ondersteuning van 't Tofkappelleke en Happy Notes. Op het kerkplein wordt dit jaar een mooi verhaal verteld over de Schat van Pagnevaart, waarbij het met lichteffecten extra spannend wordt gemaakt", zegt Van Heijningen desgevraagd.

Gedicht met Licht
"Nieuw dit jaar is het Gedicht met Licht", zo weet het bestuurslid. "Langs de route van de lampionnenoptocht worden op verschillende plaatsen gedichten uitgelicht van Hoevense dichters. We hopen natuurlijk op droog weer. Kou is niet erg, daar kun je je op kleden. Op het kerkplein branden onder begeleiding van de brandweer weer vuurkorven, waar kinderen worstjes en marshmellow warm kunnen maken.Voor de innerlijke mens verkoopt het Oranjecomité warme chocolademelk, glühwijn en bier. Ronald: "Hiermee hopen we wat inkomsten te genereren, zodat we Winterlicht 2019 ook weer gratis en laagdrempelig kunnen houden."


De eerste 200 kinderen die zich via de facebookpagina van het Oranjecomite Hoeven aanmelden krijgen een gratis lampion. Verzamelen om 18.00 uur bij Bovendonk.

 

  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief