flitspaal_breda
flitspaal_breda

Onduidelijkheid over aanpak Pastoor van Breugelstraat

Door: Vera de Geus algemeen

BOSSCHENHOOFD - Het college kreeg de opdracht van de raad om te onderzoeken of een 30km-zone in de Pastoor van Breugelstraa de verkeersveiligheid zou vergroten en de snelheid verlagen. Zowel de politie als VVN zijn hier echter geen voorstander van en om die reden komt B&W begin 2019 met een nieuw plan.

De gemeenteraad pleitte voor een 30km-zone in Bosschenhoofd. Het idee was om de snelheid tussen het Sint Gerardushof ter hoogte van de makelaar tot een de kerk te verlagen naar dertig kilometer per uur. Hiertoe werd een motie aangenomen waardoor het college de mogelijkheden moest onderzoeken. Er is overleg gevoerd met diverse partijen. "De politie en VVN hebben een negatief advies gegeven", zo zegt wethouder Jan Mollen.

Rechts

Volgens de wethouder zit het probleem hem vooral in de inrichting van de straat. "De partijen willen de fietspaden gezien de veiligheid van met name de schooljeugd graag vrijliggend houden. Dat past echter niet bij de inrichting van een 30km-zone. Die moet namelijk aan bepaalde eisen voldoen en daar past een vrijliggend fietspad niet bij. Daarnaast moet overig verkeer van rechts dan voorrang krijgen en dat vindt men ook niet overal wenselijk", zo legt hij uit. "De bijbehorende klinkerbestrating zorgt voor extra geluidsoverlast voor omwonenden en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. We willen graag draagvlak voor het plan en nu dat er onvoldoende is, gaan we opnieuw nadenken over een oplossing. Begin 2019 zullen we na overleg met de betrokken partijen zoals de klankbordgroep met een nieuw raadsvoorstel komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief