Tom van den Hout (links) is een van de bestuursleden van HOVOC.
Tom van den Hout (links) is een van de bestuursleden van HOVOC. Foto: Privébezit

Tom van den Hout is dé Halderbergse clubheld

Door: Vera de Geus algemeen

HOEVEN - Tom van den Hout is met en gigantische meerderheid van stemmen winnaar geworden van de wedstrijd Clubheld van het Jaar. De 31-jarige Hoevenaar zet zich tomeloos in voor de Hoevense gemeenschap in het algemeen en de Hoevense volleybalvereniging HOVOC in het bijzonder. Zijn inspanningen zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven, want met maar liefst 344 stemmen wist hij de titel Clubheld van Halderberge in de wacht te slepen.

Het moge duidelijk zijn dat Tom van den Hout uit Hoeven de grote winnaar is geworden in Halderberge. Hij haalde maar liefst 344 stemmen binnen. De nummer twee had er 57 en de nummer 3 kreeg 23 stemmen. Evengoed een mooie prestatie, maar de honderden stemmen voor Van de Hout zijn zeker opvallend te noemen.

Brabantse sfeer

Volgens de vrienden van de Hoevenaar en de leden van volleybalvereniging HOVOC is deze titel niet voor niets op naam van Van den Hout komen te staan. " 'Houtje' alias Tom van den Hout is als een stereotype clubheld. Al jaren is hij een graag geziene sfeermaker en karikatuur in de Hoevense samenleving waar hij zich met grote passie inzet om zijn sport en de vele activiteiten in zijn dorpje stap voor stap te verbeteren", zo zegt het bestuur van HOVOC desgevraagd.

Betaalbaar

"Voor de club is Tom een groot aandeelhouder van de gezellige Brabantse sfeer en het prettige sportklimaat. Hij zet zich vrijwillig actief in om nieuwe leden te werven, publiceert al jaren op 'Eigen Houtje' ludieke club posts op social media en is wekelijks in de weer om geld in te zamelen, zodat de contributie voor de leden betaalbaar blijft. Deze topper houdt het volleybalmateriaal op orde en strikt vier keer per jaar uit zijn netwerk toptrainers om het recreatieve volleybalniveau op peil te houden. Als je daarbij nagenoeg alle bestuursfuncties of vrijwilligerstaken al meerde malen op je hebt genomen kun je met recht spreken van een zeer betrokken clubheld", aldus een meer dan trots bestuur.

In de lift

Volgens de bestuursleden is Van den Hout dé ambassadeur voor het Hoevense verenigingsleven en de volleybalsport. Daar dachten meer mensen zo over, gezien het aantal stemmen dat hij binnen haalde. Van den Hout zelf blijft nuchter onder alle aandacht. "Eerlijk gezegd wist ik tot aan de eerste tussenstand niet eens dat ik was aangemeld door mijn vrienden en het bestuur", zegt hij. "Wat ik daarvan vind? Ja, leuk toch?", aldus een bescheiden Van den Hout. Volgens de Hoevenaar, die al elf jaar lid is van de Hoevense volleybalvereniging, rolt hij vanzelf in al die taken. "Ik trek het misschien allemaal wel zelf naar me toe, hoor. Maar ik vindt het belangrijk dat volleybal in Hoeven blijft bestaan en daar moeten iets voor doen. We hebben gelukkig weer vijftig leden en zitten in de lift. Dat is waar ik het voor doe", zegt hij.

Tof

Van den Hout zet zich niet alleen in voor HOVOC, ook bij onder andere het Oranje Comité is hij betrokken en ook voor het Hoevense carnavalsleven zet hij zich met plezier in. Hoeveel tijd hij daarmee kwijt is, daar heeft hij geen idee van. "Dat hou ik allemaal niet zo bij, hoor. Veel dingen gaan digitaal en 'even tussendoor'. Bovendien vind ik het leuk om te doen en help ik er de club mee. Zonder vrijwilligers ben je zo klaar met spitten, dat is nu eenmaal zo." Van den Hout sluit af door te zeggen dat hij de waardering toch wel echt bijzonder vindt. "Tof dat ze dit in gang hebben gezet", zo besluit hij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief