Optreden gemengd koor Vox Populi. FOTO MARTIN KOENDERINK
Optreden gemengd koor Vox Populi. FOTO MARTIN KOENDERINK Foto: Martin Koenderink

Sfeervolle, gezellige Kerstmarkt in Stampersgat

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Zaterdagavond 8 december jl. was er weer de 7e kerstmarkt in Stampersgat georganiseerd door het Kerstmarkt comité met de vele vrijwilligers. Ondanks het noodweer waren er toch weer veel bezoekers in de voormalige Martelaren van Gorcum kerk.

De kerk was weer omgetoverd in een kerstsfeervolle ruime met kerstbomen en andere kerstsfeer bepalende attributen en ook met lichteffecten. De sfeer gaf al warmte zeker als je dan van de regen en wind in deze sfeervolle ruimte binnenkomt. Dan de 26 kraamhouders die door de inrichting van hun kramen een mooie aanvulling waren op het totaal. Tijdens de kerstmarkt van 18.00 tot 22.00 uur waren er optredens van Stampersgatse verenigingen. De jeugd van harmonie St. Cecilia gaven een solo-optreden Kian Franken speelde samen met Elles Vromans er is een kindeke geboren, Delano Gommers, Dennis Verschuren Jarno Corsmit speelden samen met Dre v Sprundel : Jingle Bells en Yfke Santegoeds speelde o dennenboom en I wish you a Merry Christmas. Daarna was het aan blaasensemble “Het Kerst Nog Net” voor de bezoekers traditionele kerstnummers ten gehore te brengen. Het volgende optredens was door het gezelligheidskoor de kreunende Tram die oudere en moderne nummers brachten. Gemengd koor Vox Populi brachten mooie nummers die meerdere stemmig werden gebracht. Als afsluiting traden het zeemanskoor De Kreekrakkers op en ook et kerstnummers maar ook nog andere herkenbare nummers. Doordat het comité een speciaal verlicht podium had gemaakt kwamen de koren ook betreffende de uitstraling volledig tot hun recht.

De kraamhouder waren weer zeer tevreden over de inrichting, bezoekers, maar vooral de sfeer vonden ze geweldig. Dat er ook nog verkocht werd bleek wel dat er een kraam al na 2 uur was uitverkocht. Ook andere waren tevreden en reserveerde al weer voor volgend jaar.

Vanaf 21.00 uur was er nog een optreden van de band DEVRN met de Stampersgatse zangeres Ilse Laros .die voor een schitterend optreden zorgde. Ondanks dat de kachel in de loop van de middag het had begeven bleef het publiek tot het einde van hun optreden.

Zondagmorgen om 10.00 uur waren de vrijwilligers met het kerstmarkt comité weer in de kerk en gingen na de koffie met wat lekkers de kerk op te ruimen. Alles weer in de dozen waar ze in hebben gezeten voor het volgend jaar.. En dan is het prettig te constateren dat er veel mensen zijn die dit soort dorpsevenementen een warm hart toe dragen. En dat na 2,5 uur de kerk weer leeg is en je niet kan zien dat er een kerstmarkt is geweest. nadat de kerk is nagelopen geeft het kerst comité de kerk weer terug aan Jose Frijters en Adrie Kuijstermans met dank voor het gebruik.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief